Na kratko: nogometašu Šerifa zastalo srce

Afganistanski olimpijski komite je prvič v zgodovini prijavil svoja športnika, alpska smučarja, za nastop na zimskih OI.

Objavljeno
06. november 2017 20.04
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro - V 26. letu starosti je med igranjem nogometa na domačem dvorišču zastalo srce Brazilcu Dionatanu Teixeiri, nekdanjemu branilcu angleškega Stoka, nazadnje pa članu moldavskega prvaka Šerifa iz Tiraspola. Že kot mladinec se je preselil na Slovaško, tam zamenjal kar nekaj kolektivov in pridobil tudi potni list, s katerim je smel zaigrati za slovaško izbrano vrsto do 21 let. »Bil je izjemno priljubljen, ne moremo verjeti, da nas je zapustil tako zgodaj,« so sporočili iz kluba. Za seboj je pustil ženo in hčerko.

Vozlova za las brez norme

Zrenjanin - Slovenska plavalka Tjaša Vozel se je na veliki nagradi Srbije v Zrenjaninu veselila zmag na 50 in 100 metrov prsno, na daljši razdaljši pa je s časom 1:07,11 za zgolj dve stotinki ostala brez norme za decembrsko evropsko prvenstvo na Danskem. Novo priložnost bo imela že konec tedna na mednarodnem mitingu v Zagrebu, na katerem bo, kot poroča STA, nastopila tudi celotna slovenska reprezentanca, ki se vrača z višinskih priprav v Španiji.

Makelele »gasilec« v Belgiji

Bruselj - Nekdanji francoski nogometni reprezentant Claude Makelele je vlogo pomočnika, ki jo je zadnjih deset mesecev opravljal pri angleškem Swanseaju, zamenjal za vlogo prvega trenerja. Reševal bo namreč belgijski Eupen, ki je trenutno zadnji na prvenstveni razpredelnici. Nasledil bo Španca Jordija Condoma, ki je v 14 kolih zbral pičli dve zmagi. Zdaj 44-letni Makelele, s katerim je novi delodajalec sklenil dveinpolletno sodelovanje, je kot aktivni nogometaš zbral 71 nastopov v majici z državnim grbom, z madridskim Realom pa se je veselil tudi lovorike v ligi prvakov.

V Pjongčangu tudi afganistanska smučarja

Kabul - Afganistanski olimpijski komite je prvič v zgodovini prijavil svoja športnika za nastop na zimskih olimpijskih igrah. V Pjongčangu se bosta predstavila alpska smučarja Sajed Alishah Farhang in Sajjad Husaini, ki bosta nastopila v veleslalomu. Oba sta prve smučarske zavoje storila pred šestimi leti v afganistanskem »zimskem« središču Bamyjan, ta čas pa se pod taktirko Švicarja Andreasa Hannija pripravljata v St. Moritzu. »Uresničile se nama bodo sanje. Afganistan ni zgolj vojna, pri nas se dogaja še kaj drugega, tudi smučanje,« je pojasnil 26-letni Husaini, leto starejši Farhang pa dodal: »To bo že najina četrta zima, ko se na olimpijske igre pripravljava v Švici. Napredek je očiten.« Njune prirave financirajo različne tuje organizacije.