Na kratko: šesterica slovenskih slalomistov v finalu na Slovaškem

Odbojkarji Salonita so po še drugi zmagi nad Panvito Pomgrad zasedli končno tretje mesto v državnem prvenstvu.

Objavljeno
19. april 2015 14.49
Svetovni pokal kajak- kanu
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Liptovsky Mikulaš - V današnjem finalu preizkušnje v slalomu na divjih vodah za točke ICF v slovaškem Liptovskem Mikulašu se bo merila tudi šesterica slovenskih predstavnikov. V včerajšnjih kvalifikacijah sta bila Urša Kragelj med kajakašicami in Benjamin Savšek med kanuisti celo najhitrejša med vsemi, Martin Albreht je zabeležil drugi rezultat med kajakaši, mesto med deseterico najboljših pa so si priveslali še kajakaša Simon Brus in Peter Kauzer ter kanuist Jure Lenarčič.

Salonit tretji

Murska Sobota - Odbojkarji Salonita so zasedli končno tretje mesto v slovenskem državnem prvenstvu, potem ko so še drugič, tokrat na gostovanju, s 3:0 (15, 26, 24) odpravili finalista minule sezone Panvito Pomgrad. V domačem moštvu se je po poškodbi v začetno postavo vrnil Dejan Pelemiš in prispeval 12 točk, je pa trener Dejan Fujs pogrešal učinek korektorja Aljoše Bogožalca, ki je iz 13 napadov izvlekel le tri točke, zato ga je zamenjal siceršnji sprejemalec Jernej Detela. Pri zmagovalcih je bil najučinkovitejši v Desklah živeči brazilski bloker Israel s 16 točkami (en as, pet blokov, dvotretjinski napadalni izkoristek).

Maraton v Hannovru Jacobu

Hannover - Kenijski tekač Cheshari Kirui Jacob je bil najhitrejši na 25. maratonu v nemškem Hannovru. Afričan je z 42-kilometrsko razdaljo opravil v času 2;09:32 in za minuto zaostal za predlanskim rekordom Južnoafričana Lusapha Aprila. Za Jacobom se je z desetsekundno zamudo uvrstil njegov rojak Chala Adugna Bekele.