Na olimpijski generalki brez finala

Iz slovenske strelske zasedbe na tekmi svetovnega pokala v Riu še najvišje, na štirinajstem mestu, Živa Dvoršak.

Objavljeno
19. april 2016 12.14
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro - Strelci se v olimpijskem Riu merijo na preizkušnji svetovnega pokala. Včeraj je iz slovenskega tabora z zračno puško nastopil Željko Moičevič in se poslovil že v kvalifikacijah na 57. mestu. Zmage se je veselil Rus Vladimir Maslenikov, na stopničkah sta mu družbo delala še Kitajec Yifei Cao in rojak Sergej Kamenski. Danes čaka kvalifikacijski nastop s pištolo še Kevina Vento.

Že pred tem sta se brazilski javnosti predstavila tudi olimpijski kandidat Boštjan Maček in trapu in Živa Dvoršak z zračno puško na 10 metrov. Niti njima se ni posrečilo prebiti v finale. Živa je na 14. mestu zadela 416,3 kroga, za finalom, v katerem je bila najprepričljivejša Kitajka Du Li pred Rusinjo Darjo Vdovino in Nemko Selino Gschwandtner, pa je zaostala 0,9 kroga.

Maček je olimpijsko generalko končal s 114 zadetimi glinastimi golobi na 26. mestu, zmage se je veselil Španec Alberto Fernandez, v najboljši trojici pa sta končala še Belgijec Yannick Peeters in Gvatemalec Jean-Pierre Cardenas. Olimpijski zmagovalec, Hrvat Giovanni Cernogoraz, je bil sedmi.