Na seznamu za Tour tudi Špilak in Koren

V petek v Leedsu sloviti Topur z moštvoma Katjuša in Cannondale začenjata tudi Simon Špilak in Kristijan Koren.

Objavljeno
30. junij 2014 14.09
Posodobljeno
30. junij 2014 14.09
CYCLING-FRA-DAUPHINE
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - V petek se v Leedsu v Angliji začenja letošnja kolesarska dirka Po Franciji. Na Touru bosta skoraj zagotovo tudi dva slovenska predstavnica: Simon Špilak in Kristijan Koren.

Vodstvo italijanske kolesarske ekipe Cannondale je tudi uradno potrdilo deveterico kolesarjev, ki bodo letos nastopili na kolesarski dirki po Franciji. Koren, ki je letošnjo dirko po Sloveniji končal na četrtem mestu v skupnem seštevku, bo na Touru dirkal že petič zaporedoma.

Glavni zvezdnik ekipe bo Slovak Peter Sagan, ki bo naskakoval zeleno majico za najboljšega sprinterja oziroma za najboljši točkovni izkupiček, v ekipi pa bodo še Italijani Elia Viviani, Fabio Sabatini, Marco Marcato in Alessandro De Marchi, Poljak Maciej Bodnar, Američan Ted King in Francoz Jean-Marc Marino.

V ruski kolesarski ekipi Katjuša pa za letošnji Tour, poleg Špilaka, stavijo še na Ruse Vladimira Isalčeva, Aleksandra Porseva, Igorja Silina in Jurija Trofimova, Italijana Luco Paolinija, Španca Joaquima Rodrigueza, Latvijca Gatisa Smukulisa ter Norvežana Alexandra Kristoffa. Trofimov bo naskakoval najvišjo uvrstitev med deseterico v skupnem seštevku, na Kristoffa stavijo v sprinterskih ravninskih etapah, Rodriguez pa je njihov adut na klancih.