Na zadnji oviri odločil domači teren

Najboljšega slovenskega boksarja Tadeja Černogo je v finalu turnirja v španski Valencii v kategoriji do 60 kg premagal domači borec.
Fotografija: Tadej Černoga je tudi v Španiji potrdil, da sodi med favorite za kolajno na majskem evropskem prvenstvu. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Tadej Černoga je tudi v Španiji potrdil, da sodi med favorite za kolajno na majskem evropskem prvenstvu. FOTO: Jure Eržen/Delo

Konec tedna ni bil tak, kot si ga je zamislil najboljši slovenski boksar Tadej Černoga, a se je vseeno z zadovoljstvom vrnil v domovino. Na mednarodnem turnirju pod okriljem Evropske boksarske zveze v španski Valencii je v finalu lahke kategorije (do 60 kg) izgubil proti domačem boksarju Joseju Quilesu. Jeziček na tehtnici so na domačo stran nagnili sodniki. V ringu je bil 26-letni Pirančan boljši od tekmeca, a je bil odločilen »domači teren« – 3:2.

Černoga je do finala prepričljivo premagal dva nasprotnika. V prvem kolu je s soglasno sodniško odločitvijo premagal Mehičana Gustava Joseja Rivero Ria, ki je tekmoval tudi na beograjskem svetovnem prvenstvu lanskega novembra, na katerem je Černoga dosegel največji slovenski uspeh z dvema zmagama in uvrstitvijo v osmino finala. V boju za četrtfinale ga je premagal poznejši finalist Uzbekistanec Abumalik Halokov.

V 2. kolu je prav tako brez prask odpravil še Belgijca Flavia Dialessandra.

Trener Nikola Juretić je bil zadovoljen z nastopom svojega varovanca. FOTO: Jure Eržen/Delo
Trener Nikola Juretić je bil zadovoljen z nastopom svojega varovanca. FOTO: Jure Eržen/Delo

»Verjeli smo v zmago in upali, da sodniki ne bodo podlegli domačijskemu vplivu. A ne glede na razplet smo lahko zadovoljni. Tadej je pridobil pomembne izkušnje in si še utrdil samozavest,« je kratko ocenil nastop svojega varovanca trener Nikola Juretić.

Černoga se pripravlja predvsem za prvi letošnji vrhunec sezone, za naskok na kolajno na majskem (21. – 31.) evropskem prvenstvu v Jerevanu v Armeniji.

Preberite še:

Komentarji: