Najdič razkril seznam za tekmi s Francijo

Selektor ženske odbojkarske reprezentance Bruno Najdič je izbral 19 igralk, ki bodo v dodatnih kvalifiacijah za EP igrale s Francijo.

Objavljeno
22. april 2015 17.58
acr odbojka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance Bruno Najdič je objavil spisek devetnajstih igralk, ki se bodo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu pomerile s Francozinjami.

Selektorju Brunu Najdiču bo pri vodenju reprezentance pomagal Matjaž Hafnar, sicer njegov pomočnik pri državnih podprvakinjah, ekipi Nova KBM Branik.

Slovenske reprezentantke se bodo sestale 4. maja v Mariboru. Prva tekma Slovenije in Francije bo 23. maja v Niortu, povratna pa 29. maja v Mariboru.

»Na širšem spisku so imena igralk, ki so v reprezentančnih akcijah sodelovale že v lanskem letu, ko smo zaigrali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Na spisek sem uvrstil tudi štiri igralke mladinske reprezentance, a bodo ta dekleta osredotočene predvsem na majske kvalifikacije za mladinsko svetovno prvenstvo. Na spisku žal ni Valentine Založnik, ki za reprezentanco ne bo mogla zaigrati, saj zaključuje študij v ZDA,« je pojasnil Najdič.

Letošnje evropsko prvenstvo bo med 26. septembrom in 4. oktobrom v Belgiji in na Nizozemskem.

Seznam reprezentantk

Monika Potokar, Anja Zdovc, Marina Cvetanovič, Živa Recek, Sara Valenčič, Mojca Božič, Sara Najdič, Sara Hutinski, Marina Kaučič, Saša Planinšec, Iza Mlakar, Urška Igličar, Katja Medved, Elena Kučej, Tina Kaker, Lana Ščuka, Anita Sobočan, Eva Mori, Maja Pahor.