Napoved športnih dogodkov: četrtek, 24. april

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v četrtek, 24. aprila 2014.

Objavljeno
23. april 2014 19.06
vidic/hokej
Delo.si
Delo.si

Hokej na ledu

Po pomembni zmagi nad Madžari čaka slovenske hokejiste jutri zjutraj (vnovič ob 5.30) na svetovnem prvenstvu skupine B v Južni Koreji še en neugoden tekmec - Ukrajina. Preostala para četrtega kola: Madžarska - Avstrija (9), Japonska - Južna Koreja (12.30).

Nogomet

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo z Benfico v prvi polfinalni tekmi evropske lige gostil zasedbo Juventusa, drugi polfinalni dvoboj bo španski: Sevilla - Valencia (oba ob 21.05).

Košarka

Zaključni turnir lige ABA, ki ga bo do nedelje gostil Beograd, bo jutri (ob 20. uri) odprl prvi polfinalni obračun med Crveno zvezdo in Cibono.

Rokomet

V osmem kolu ženskega prvoligaškega tekmovanja v skupini od prvega do petega mesta bo velenjski Veplas ob 19.30 gostil Zelene doline Žalec.

Judo

Na evropskem prvenstvu v judu, ki se bo jutri začelo v Montpellierju, se bo borila tudi rekordna slovenska odprava enajstih tekmovalcev, ki se jim bodo v ekipnem delu pridružili še trije borci.

Športna gimnastika

Z jutrišnjimi kvalifikacijami (ob 15. uri) se bo karavana svetovnega pokala, ki se je nazadnje ustavila v Ljubljani, preselila v Osijek.

Tenis

Na turnirju WTA v Marakešu se je po trimesečni odsotnosti uspešno vrnila Polona Hercog, dekleta se merijo tudi v Stuttgartu, fantje pa v Bukarešti in Barceloni.

Plavanje

Mednarodni miting v Mesi bo še posebej pod drobnogledom svetovne športne javnosti zaradi vrnitve v bazene ameriškega zvezdnika Michaela Phelpsa.

Badminton

Na evropskem prvenstvu v Kazanu nastopa tudi slovenska odprava na čelu s trenutno najboljšim slovenskim badmintonistom Iztokom Utrošo.

Kajakaštvo

Penrith gosti svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu.