Napoved športnih dogodkov: četrtek, 27. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v četrtek, 27. avgusta 2015.

Objavljeno
26. avgust 2015 21.34
Košarka Slovenija Srbija
Delo.si
Delo.si

Atletika

Jutri bodo slovenske oči na svetovnem prvenstvu v Pekingu znova uprte v Majo Mihalinec, ki jo ob 13.35 čaka polfinalni tek na 200 metrov. Prireditelji bodo sicer pod streho spravili štiri končne odločitve: moški se bodo za odličja pomerili v troskoku (13.10) in teku na 200 metrov (14.55), ženske pa v metu kladiva (13.00) in teku na 400 metrov (14.40).

Judo

Na svetovnem prvenstvu v Astani slovenski tabor pričakuje le še dva nastopa, a oba zelo nestrpno. Pred petkovim Ane Velenšek v kategoriji do 78 kilogramov bo šla že jutri na tatamije Tina Trstenjak (do 63 kilogramov), ki bi morala biti v normalnih okoliščinah naš prvi adut na prvenstvu.

Košarka

Stožice bodo jutri (ob 20.05) gostile pravi košarkarski spektakel, saj tik pred eurobasketom v Ljubljano na pripravljalni obračun prihajajo svetovni podprvaki Srbi, s katerimi so se Slovenci doslej pomerili že petnajstkrat in vpisal šest zmag, zadnjo na predlanskem domačem evropskem prvenstvu.

Nogomet

Potem ko so danes znana imena vseh udeležencev skupinskega dela nogometne lige prvakov, bo UEFA jutri v Monaku opravila žreb skupin, istočasno pa ob 17.45 razglasila tudi najboljšega nogometaša leta na evropskih igriščih.

V povratnih tekmah zadnjega, četrtega kola kvalifikacij pa bodo »preživela« moštva lovila preboj v evropsko ligo. Na prepihu bosta tudi dva slovenska nogometaša: Kevin Kampl bo z Borussio Dortmund ob 20.30 gostil zasedbo Odda Skiena, od katere je bil že v uvodnem dvoboju boljši s 4:3. Standard Liege z Martinom Milcem bo imel precej težje delo, saj mora ob 20.30 pred domačimi navijači izničiti zaostanek s prve tekme z Moldejem (0:2).

Drugi pari so: Kairat Almaty - Bordeaux (16.45), Rubin Kazan - Rabotnički, Karabah Agdam - Young Boys, Jablonec - Ajax (vse 18), HJK - Krasnodar, Videoton - Lech (obe 19), Thun - Sparta Praga, St. Etienne - Milsami Orhei (obe 19.30), Panathinaikos - Qäbälä, Hajduk - Slovan Liberec, AZ Alkmaar - Astra Giurgiu, Brøndby - PAOK, Rosenborg - Steaua, Fenerbahče - Atromitos (vse 20), Salzburg - Dinamo Minsk, Vojvodina - Viktoria Plzen (vse 20.30), Athletic Bilbao - Žilina, Midtjylland - Southampton (obe 20.45), Legia - Zorja Lugansk (21), Belenenses - Altach (22.30).

Kolesarstvo

Slovenska kolesarja Luka Mezgec in Matej Mohorič ter ostali udeleženci slovite Vuelte bodo morali jutri (od 12.33 dalje) opraviti s polravninsko peto etapo na 200,3 dolgi progi s štartom v Cordobi in ciljnim vzponom na 930 metrov visoki Alto de Cazorla.

Tenis

V kvalifikacijah za zadnji letošnji turnir velike četverice, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, se je že poslovil Blaž Rola, enako kot Polona Hercog na turnirju WTA v New Havnu in Grega Žemlja na challengerju v Manerbiu. Moški se medtem na turnirju ATP merijo v Winston-Salemu.