Napoved športnih dogodkov: četrtek, 28. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v četrtek, 28. avgusta 2014.

Objavljeno
27. avgust 2014 20.18
lvi*judo
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Jutri ob 17.45 bodo nogometaši Maribora na žrebu v Monaku dobili tekmece v skupinskem delu lige prvakov, ob robu plesa kroglic pa bodo razglasili tudi najboljšega nogometaša Evrope.

Potem ko so mesta v ligi prvakov zapolnjena, pa bodo jutri klubi lovili še vozovnice za evropsko ligo v povratnih dvobojih četrtega kola kvalifikacij. Med klubi Slovencev so v igri še Inter Samirja Handanovića (na prvi tekmi je s 3:0 odpravil Stjarnan), Villarreal Bojana Jokića (3:0 nad Astano), Rapid Roberta Berića (1:2 proti HJK), Debrecen Reneja Miheliča in Daliborja Volaša (1:3 proti Young Boys), Partizan Branka Ilića (3:2 nad Neftčijem) in Rijeka Mirala Samardžića, Gorana Cvijanovića in trenerja Matjaža Keka (1:0 nad Šerifom).

Judo

Slovenski judoisti se doslej na svetovnem prvenstvu v Čeljabinsku niso izkazali, danes bo skušala vtis popraviti Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov.

Kolesarstvo

Udeležence letošnje Vuelte, med katerimi ni slovenskih kolesarjev, jutri čaka 158 kilometrov dolga šesta etapa med Benalmadeno in La Zubio.

Veslanje

Slovenska odprava je na svetovnem prvenstvu v Amsterdamu ostala brez polfinala, saj se je podvig ponesrečil tudi dvojnemu četvercu in lahkemu skifistu Rajku Hrvatu, ki se bosta jutri borila za finale C.

Atletika

Na trinajstem letošnjem mitingu diamantne lige v Zürichu bi moral nastopiti tudi jamajški šprinterski kralj Usain Bolt, a se je že odločil za predčasen zaključek letošnje tekmovalne sezone. Bo pa slovenske barve v skoku s palico zastopala Tina Šutej.

Plavanje

Na tekmi svetovnega pokala v Dohi bi moral nastopiti tudi slovenski junak nedavnega evropskega prvenstva v Berlinu Damir Dugonjić, a mu je načrte prekrižala bolezen.

Badminton

V Københavnu se svetovno prvenstvo v posamični konkurenci nadaljuje brez slovenskega zastopstva, potem ko je izpadel Iztok Utroša.