Napoved športnih dogodkov: petek, 14. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v petek, 14. avgusta 2015.

Objavljeno
13. avgust 2015 18.06
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Kalcer Radomlje in Zarica Kranj se bosta v 2. kolu 2. SNL pomerila jutri ob 17.30.

Smučarski skoki

Poletna velika nagrada za smučarske skakalce in skakalke se nadaljuje v Courchevelu, kjer bo nastopilo kar 13 Slovencev. V ženskem taboru se bodo predstavile Urša Bogataj, Katja Požun, Špela Rogelj, Maja Vtič, Anja Tepeš in Ema Klinec, v moški konkurenci pa bodo pod slovensko zastavo tekmovali Nejc Dežman, Jaka Hvala, Robert Kranjec, Tomaž Naglič, Peter Prevc, Anže Semenič in Jurij Tepeš.

Jutrišnja moška tekma se bo začela ob 18. uri, na njej pa so si v današnjih kvalifikacijah nastop zagotovili le Prevc, Kranjec in Hvala.

Tenis

S polfinalnima obračunoma se nadaljuje portoroški challenger Tilia Slovenia Open. V Torontu se Polona Hercog in preostala konkurenca meri na turnirju serije WTA, v Montrealu so zbrani moški na turnirju ATP, brez slovenske udeležbe.

Kolesarstvo

Na Eneco Touru se po današnjem kronometru dirka nadaljuje s 5. etapo od Riemsta do Sittarda, ki bo dolga 179,6 km. Po Beneluksu pedala vrtijo tudi trije Slovenci, in sicer Simon Špilak, Kristijan Koren, Jan Polanc in Luka Pibernik.

Golf

Prvenstvo PGA z Roryjem Mcllroyjem in Jordanom Spiethom na čelu se nadaljuje v New Havnu.

Boks

V Samokovu poteka EP v boksu.

Kajak/kanu

Najboljši slalomisti se bodo udarili na tekmi za svetovni pokal v francoskem Pauju. Glavni slovenski adut za visoka mesta bo vnovič kanuist Benjamin Savšek.

Badminton

Svetovno prvenstvo v badmintonu poteka v Džakarti.

Odbojka

Slovenske odbojkarje po današnji polfinalni zmagi nad Poljaki jutri čaka sklepno dejanje zaključnega turnirja evropske lige. Varovance Andree Gianija ob 20. uri čaka finale, tekma za tretje mesto pa se bo začela že tri ure prej.

Strelstvo

V Gabali poteka tekma za svetovni pokal v strelstvu.

Športno plezanje

Bavarska prestolnica gosti najboljše plezalce v svetovnem pokalu. Kvalifikacije balvanov se za moške začenjajo ob 10. uri, za ženske pa ob 16.30.