Napoved športnih dogodkov: petek, 17. april

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za petek, 17. aprila 2015.

Objavljeno
16. april 2015 19.24
Odbojka Calcit Kamnik/NKBM Maribor Branik
Delo.si
Delo.si

Športna gimnastika

Preden se bodo v soboto telovadci in telovadke na evropskem prvenstvu v Montpellieru pomerili v finalih po posameznih orodjih, jih jutri čakajo še sklepni boji v mnogoboju. Ob 14. uri bodo začela dekleta, ob 18.30 pa še fantje.

Formula ena

Dirkači formule ena nimajo počitka, po nedeljski tretji preizkušnji svetovnega prvenstva v Šanghaju jih ta konec tedna že čaka četrta, velika nagrada Bahrajna v Sakhirju, ki jo bosta odprla jutrišnja prosta treninga ob 13. in 17. uri.

Odbojka

Jutri bo znano, kdo bo dvignil v zrak pokal za najboljšo ekipo v ženskem državnem prvenstvu. V peti finalni tekmi bodo branilke naslova, odbojkarice Nove KBM Branik, ob 16.30 v Lukni gostile zasedbo kamniškega Calcita Volleyballa, izid v zmagah je 2:2.

Košarka

V evroligi bodo odigrali drugi četrtfinalni tekmi. Oba španska predstavnika, ki trenutno vodita s po 1:0 v zmagah, bosta tokrat gostitelja, Real Madrid bo ob 19. uri pričakal zasedbo Anadolu Efesa, Barcelona z Boštjanom Nachbarjem pa dve uri pozneje Olympiakos.

Hokej na ledu

Potem ko so prva moštva v ligi NHL danes že začela uvodne dvoboje končnice, čakajo jutri prve tekme osmine finala še preostalo osmerico. Pari: New York Rangers - Pittsburgh Penguins (1.00), Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings (1.30), St. Louis Blues - Minnesota Wild (3.30), Anaheim Ducks - Winnipeg Jets (4.30).

Tenis

Na mastersu ATP v Monte Carlu sta že izpadla lanska finalista, Švicarja Roger Federer in Stan Wawrinka, dekleta pa nadaljujejo boje na turnirju WTA v Bogoti.

Dvoranski nogomet

Z jutrišnjo prvo tekmo se začenja finalna serija v 1. SFL. Ob 21. uri bo Dobovec Pivovarna Kozel gostil branilca naslova, moštvo kobariškega Oplasta. Že uro prej se bosta v prvem obračunu za tretje mesto udarila Re/Max Maribor in Litija.