Napoved športnih dogodkov: petek, 20. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za petek, 20. decembra 2013

Objavljeno
19. december 2013 17.54
ALPINE-SKIING-MEN/
Delo.si
Delo.si

Alpsko smučanje

Smučarski konec tedna v Val Gardeni s tekmo svetovnega pokala začenjajo superveleslalomisti, med njimi tudi trojica Slovencev: Andrej Šporn, Rok Perko in Klemen Kosi.

Dekleta pa bodo opravila še zadnji, tretji trening sobotnega smuka v Val d'Iseru, kjer slovenske barve zastopajo Tina Maze, Ilka Štuhec, Vanja Brodnik in Maruša Ferk.

Hokej na ledu

Po veliki zmagi v Celovcu čaka hokejiste Telemacha Olimpije jutri v okviru regionalne lige EBEL novo gostovanje - ob 19.15 jih bo namreč pričakal Black Wings Linz.

Rokomet

Potem ko so srbske rokometašice v četrtfinalu spravile na kolena branilke naslova Norvežanke, bodo skušale jutri ob 18. uri podvig ponoviti še v polfinalnem dvoboju svetovnega prvenstva pred domačimi navijači v Beogradu s Poljsko. Drugi par je Brazilija - Danska (20.45).

Košarka

Jutri bodo na sporedu še preostali štirje dvoboji desetega kola evrolige. Pari so - skupina B: Strasbourg - Milano; skupina C: Bayern - Galatasaray; skupina D: Lietuvos Rytas - Crvena zvezda (Jaka Blažič), Laboral Kutxa - Lokomotiv Kuban.

Nogomet

V prvi tekmi 17. kola španskega državnega prvenstva se bosta jutri (20.30) udarila Elche, ki na ligaški razpredelnici drži 14. mesto, in Malaga, ki je le mesto pred njim.

Prvi dvoboj 17. kola nemške bundeslige bo jutri (20.30) pripadel Eintrachtu (15. mesto) in Augsburgu (8.).

Monaco pa bi lahko vsaj za dva dni prevzel vodstvo v francoskem prvenstvu, saj bo že jutri (20.30) odigral obračun 19. kola z Valenciennesom, ki se giba v nevarnih vodah »spodnjega doma«.

Smučanje prostega sloga

Po ponesrečenih uvodnih nastopih ima Filip Flisar novo priložnost za vrhunski dosežek v smučarskem krosu za svetovni pokal v Innichenu. Jutri bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa preizkušnji.

Deskanje na snegu

Deskarji na snegu bodo jutri opravili dvojni program: v kanadskem Lake Louise bodo kvalifikacije pred sobotno tekmo v deskarskem krosu, v ameriškem Copper Mt. pa kvalifikacije za nedeljski ženski slopestyle.