Napoved športnih dogodkov: petek, 21. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v petek, 21. avgusta 2015.

Objavljeno
20. avgust 2015 18.06
Zoran Dragić na tekmi Slovenija - Ukrajina. Rogaška slatina 26. julij 2014.
Delo.si
Delo.si

Košarka

Slovenska moška reprezentanca se bo na prvi tekmi Pokala Adecco pomerila z Ukrajino (20.05).

Nogomet

V slovenskem državnem prvenstvu bo potekala tekma 7. kola med Zavrčem in Domžalami (19).

Formula 1

Dirkači formule ena bodo v belgijskem Spa-Francorchampsu opravili z dvema prostima treningoma, prvi se bo pričel ob 10. uri, drugi ob 14. uri.

Tenis

V Cincinnatiju se bodo nadaljevali dvoboji moškega turnirja serije masters in ženskega turnirja serije WTA. V moški konkurenci bodo izpeljali obračune osmine finala, pari so: Andy Murray - Grigor Dimitrov, Rafael Nadal - Feliciano Lopez in Kevin Anderson - Roger Federer, kot tudi četrtfinalna dvoboja med Novakom Đokovićem in Stanom Wawrinko ter Aleksandrom Dolgopolovom in Tomašem Berdychom. V ženski konkurenci sta petkova para osmine finala: Caroline Garcia - Jelina Svitolina in Andrea Petković - Simona Halep, četrtfinalna para pa: Jelena Janković - Anna Karolina Schmiedlova in Serena Williams - Ana Ivanović.

Reli

V Nemčiji poteka deveta dirka svetovnega prvenstva.

Kajak kanu

Milano gosti svetovno prvenstvo v šprintu na mirnih vodah.

Športno plezanje

Plezalci se bodo v Stavangerju pomerili na tekmi svetovnega pokala v težavnosti. Petkov spored se bo začel s kvalifikacijami (9) in končal s polfinalom (19).

Jadranje

Rio de Janeiro je prizorišče predolimpijske regate, na kateri sodelujeta dva slovenska čolna. V razredu finn tekmuje Vasilij Žbogar, v razredu 470 pa Tina Mrak in Veronika Macarol.

Gor. kolesarstvo

Val di Sole gosti svetovno prvenstvo v štirikrosu.