Napoved športnih dogodkov: petek, 28. februar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za petek, 28. februarja 2014.

Objavljeno
27. februar 2014 23.23
Switzerland Alpine Skiing World Cup
Delo.si
Delo.si

Alpsko smučanje

Prvo poolimpijsko prizorišče moških tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju je norveški Kvitfjell, a prirediteljem pošteno nagaja vreme. Jutri bodo skušali najprej ob 9.30 spraviti pod streho trening, zatem (predvidoma ob 11.45) pa še smukaško preizkušnjo, na kateri bosta slovenske barve branila Andrej Šporn in Martin Čater.

Dekleta pa bodo jutri opravila drugi trening pred sobotnim smukom v Crans Montani, na katerem se bodo merile tudi Tina Maze, Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

Smučarski skoki

Lahti bo jutri (ob 17. uri) na veliki skakalnici gostil nadomestno posamično preizkušnjo svetovnega pokala iz Kuusama. Še pred začetkom tekme bodo ob 15.30 skakalci opravili še kvalifikacije.

Nordijska kombinacija

Lahti pa ne bo gostitelj zgolj skakalnih preizkušenj, temveč tudi tekem svetovnega pokala v nordijski kombinaciji. Na jutrišnji na veliki napravi (skoki ob 14. uri, tek ob 16.) bosta med sodelujočimi tudi Marjan Jelenko in Gašper Berlot.

Hokej na ledu

Hokejisti Telemacha Olimpije nimajo več niti teoretičnih možnosti za preboj v izločilne boje razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL), danes se bodo od domačega občinstva v tem tekmovanju poslovili v tivolskem dvoboju s celovškim KAC (ob 19.15).

Tenis

Nadaljevali se bodo boji na turnirjih ATP v Sao Paulu, Acapulcu in Dubaju ter WTA v Florianapolisu in Acapulcu. Slovenec Blaž Rola pa se bo v četrtfinalu challengerja v Guangzhouju (z nagradnim skladom 50.000 $) pomeril z Amirjem Weintraubom.

Rokomet

Jutri bosta na sporedu dva dvoboja 1. kola končnice ženskega prvoligaškega tekmovanja v skupini od 6. do 10. mesta. Para: Piran - Naklo Peko Tržič (18.30), Fikon Koper - Tenzor DP Logik Ptuj (19.30).