Napoved športnih dogodkov: petek, 8. februar

Napoved zanimivejših športnih dogodkov doma in po svetu za petek, 8. februarja 2013.

Objavljeno
07. februar 2013 18.34
Delo.si
Delo.si

Alpsko smučanje

Slovenska šampionka Tina Maze ima na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu priložnost, da osvoji še drugo zlato kolajno. V petek je namreč na sporedu ženska superkombinacijski tekma - smukaški del se bo začel ob 10. uri, ob 14. uri sledi še slalomski del preizkušnje.

Biatlon

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu imajo tekmovalci in tekmovalke prost dan.

Hokej

Slovenska hokejska reprezentanca se bo v drugem kolu kvalifikacijskega turnirja za OI 2014 ob 21. uri pomerila z gostiteljico Dansko.

Tenis

Slovenska ženska teniška reprezentanca se bo drugi dan tekem v pokalu Fed merila z Nizozemsko.

Na ATP turnirju v Zagrebu bo v četrtfinalu zaigral Blaž Kavčič, nadaljujeta se tudi ATP turnijra v VIna del Maru ter Montpellierju.

Košarka

V Celju bosta odigrani še zadnji četrtfinalni tekmi pokala Spar - Union Olimpija se bo pomerila s Šenčurjem (17.30), Tajfun pa čaka obračun z Maribor Messer (20).

Deskanje na snegu

Rogla gosti tekmo svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu, na kateri se bo domači javnosti predstavil svetovni prvak Rok Marguč. Štart ob 12.30 uri.

Rokomet

Že v petek bo odigrana uvodna tekma 19. kola domačega rokometnega prvenstva, Jeruzalem Ormož bo gostil Sviš Pekarno Grosuplje (19).

Odbojka

V 1. DOL Radenska Naturelle za ženske se bosta v zeleni skupini v tretjem kolu pomerila Formis in Hit Nova Gorica (18.30).

Atletika

Düsseldorf gosti mednarodni dvoranski miting.

Reli

Reli po Švedski se nadaljuje z etapo po Karstadu.