Napoved športnih dogodkov: ponedeljek, 22. julij

Zanimivejši športni dogodki doma in po svetu za ponedeljek, 22. julija 2013.

Objavljeno
21. julij 2013 22.38
OLY-YACH-SAMFIN-HEATS-DAY2/
Delo.si
Delo.si

Rokomet

Mladi slovenski rokometaši bodo pod taktirko Slavka Iveziča skušali podaljšati niz neporaženosti še v šestem zaporednem dvoboju. V osmini finale se jim bodo skušali jutri ob 13.30 zoperstaviti brazilski vrstniki.

Plavanje

Na evropskem prvenstvu v plavanju in vodnih športih v Barceloni bodo jutri podelili en komplet odličij, in sicer v sinhronem plavanju, nadaljevala se bosta tudi turnir v vaterpolu in tekmovanje v skokih v vodo.

Jadranje

Na evropskem prvenstvu razreda finn v severnonemškem Warnemündeju se bo od jutri do sobote za najvišja mesta boril en sam slovenski zastopnik – Vasilij Žbogar (Burja Izola).

Nogomet

Švedska Kalmar in Linköping gostita evropsko prvenstvo v ženskem nogometu. Potem ko so si gostiteljice in Nemke že zagotovile mesto v polfinalu, se bodo jutri za preboj med najboljše štiri ekipe borile še Norveška in Španija ter Francija in Danska. Osmi naslov najboljših na stari celini sicer lovijo Nemke.

Tenis

Med teniškimi turnirji bo za slovenske ljubitelje najzanimivejši tisti v Umagu, na katerem ima mesto na glavnem delu med našimi predstavniki zagotovljeno zgolj Aljaž Bedene. Turnirji bodo še v Gstaadu, Atlanti (oba ATP), Bakuju in Stanfordu (oba WTA).