Napoved športnih dogodkov: ponedeljek, 29. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za ponedeljek, 29. junija 2015.

Objavljeno
28. junij 2015 21.07
TENNIS-WIMBLEDON/
Delo.si
Delo.si

Tenis

Na Otoku se jutri na sveti wimbledonski travi začenja največji teniški turnir sezone, tretji letošnji za veliki slam. Na njem bo slovenske barve zastopala trojica, ki ji je bil žreb naklonjen: Blaž Rola se bo sprva pomeril z Avstralcem Matthewom Ebdenom, Blaž Kavčič z Japoncem Juičijem Sugito, Polona Hercog pa z Američanko Lauren Davies.

Jadranje

V Aarhusu se je v soboto začelo evopsko prvenstvo razrda 470, na katerem ima močno orožje v ognju tudi slovensko jadranje: v ženski konkurenci se bosta za čim višja mesta potegovali Tina Mrak in Veronika Macarol, medtem ko med moškimi Slovencev ni na regatnem polju.

Odbojka na mivki

Štiri nizozemska prizorišča že od petka pa tja do prihodnje nedelje gostijo svetovno prvenstvo v odbojki na mivki, na katerem kajpak ni slovenske udeležbe. V moški konkurenci šampionsko lovoriko izpred dveh let branita domačina Alexander Brouwer in Robert Meeuwsen, pri dekletih pa Kitajk Xue Chen in Zhang Xi letos ni v konkurenci.

Nogomet

Potem ko se je nekoliko razkadila korupcijska afera pri vrhu Mednarodne nogometne zveze (FIFA), se bodo jutri na zasedanju v Pragi zbrali tudi predstavniki izvršnega odbora njene evropske »podružnice« UEFA.

Na sporedu pa bosta tudi dva prijateljska obračuna, ob 13. uri si bosta nasproti stala ruska kluba Ufa in Arsenal Tula, ob 18.30 pa bo avstrijski Dornbirn gostil še enega ruskega prvoligaša, moskovski Spartak.