Napoved športnih dogodkov: sobota, 19. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v soboto, 19. septembra 2015.

Objavljeno
18. september 2015 17.37
Liga prvakov, CPL - Vardar. Vid Poteko in Strahinja Milić. Celje, 27. september 2014.
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Po današnjem obračunu Celja in Krškega bodo v 10. kolu Prve lige Telekom Slovenije odigrane naslednje tri tekme: Ob 16. uri bo Krka gostila velenjski Rudar, ob 17.45 se v novogoriškem Športnem parku začenja derbi kola med prvo- in drugouvrščeno ekipo lige - Olimpijo in Gorico, ob 19. uri pa bo Zavrč gostil aktualne državne prvake iz Maribora.

Na sporedu so tudi trije obračuni 7. kola 2. SNL: Roltek Dob gosti Dravo Ptuj, TKK Tolmin se bo udaril s Farmtech Veržejem, Ankaran pa s Šenčurjem. Vse tekme se bodo začele ob 16. uri.

Formula 1

Pred dirko za VN Singapurja morajo dirkači jutri najprej opraviti s kvalifikacijami, za kar najboljša štartna mesta se bodo potegovali od 15. ure dalje.

Tenis

V Glasgovu se nadaljuje polfinalni obračun svetovne skupine Davisovega pokala med Veliko Britanijo in Avstralijo, v Bruslju pa na istem nivoju Belgijci gostijo Argentince.

V Quebecu in Osaki istočasno potekata turnirja serije WTA.

Rokomet

Rokometaši Celja Pivovarne Laško novo sezono lige prvakov začenjajo v Istanbulu pri zelo neugodnem Bešiktašu. Slovenski in turški predstavnik v najelitnejši skupini evropskega rokometa se bosta za prvi par točk udarila ob 17. uri.

Nadaljujejo so boji v 1. NLB Leasing ligi. Ob 19. uri bo Koper 2013 gostil Urbanscape Loko, Jeruzalem Ormož pa Trimo Trebnje. Pol ure kasneje se bosta v posavskem obračunu udarila Sevnica in Dobova.

Začenja se tudi državno prvenstvo v ženskem rokometu. Zelene doline Žalec se bodo ob 18. uri pomerile s sosedami iz Celja, istočasno bo Jadran Bluemarine Hrpelje gostil Ljubljano. Ob 19. uri se bodo za točke udarile rokometašice Krke in Ž.U.R.D. Kopra, uro kasneje še rokometašice Mlinotest Ajdovščine in Brežic.

Kajak/kanu

Na svetovnem kajakaškem prvenstvu v Londonu bodo na progi Lee Valley jutri izpeljali polfinalne nastope kanustičnih dvojcev z Luko Božičem in Sašem Taljatom ter polfinalne nastope kajakašic z Uršo Kragelj in Evo Terčelj.

Jadranje

V Qingdaoju poteka svetovni pokal v jadranju.

Gimnastika

Tekmo svetovnega pokala v gimnastiki, zadnjo v sezoni, ta konec tedna gosti Osijek.

Padalstvo

V Locarnu poteka svetovni pokal v padalstvu.

Hokej

V 1. kolu lige INL se bodo Sij Acroni Jesenice ob 18. uri pomerile z Zell am Seejem, Kapfenberg uro kasneje gosti Playboy Slavijo.

Biatlon

Državno prvenstvo v poletnem biatlonu poteka na Pokljuki, kjer so bo ob 10. uri začel šprint.