Napoved športnih dogodkov: sobota, 23. februar

Napoved zanimivejših športnih dogodkov doma in po svetu za soboto, 23. februarja 2013.

Objavljeno
22. februar 2013 20.23
FRANCE-SKI-LEISURE-FEATURE
Delo.si
Delo.si

Alpsko smučanje

Po končanem SP v Schladmingu v alpskem smučanju se nadaljujejo tekme svetovnega pokala. Ob 11. uri nova preizkušnja čaka slovensko šampionko Tino Maze, ki bo ob 10.30 uri nastopila na ženskem smuku v Meribelu.

Nova tekma čaka tudi moške, ki se bodo v Garmisch-Partenkirchnu prav tako merili na smukaški tekmi (štart ob 12. uri).

Nogomet

V Stožicah bo ob 20. uri na sporedu večni derbi, saj se bosta v zaostali tekmi četrtfinala pokala Slovenije pomerila Olimpija in Maribor.

Nordijsko smučanje

Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju bodo v soboto podelili nove komplete kolajn. Ob 12.45 uri se začne tekma smučarskih tekačic v skiatlonu, ob 14.15 uri se bodo pomerili še moški.

Nova preizkušnja čaka tudi smučarske skakalce, ki se bodo ob 17. uri pomerili na posamični tekmi na srednji skakalnici. Slovenske barve bodo branili Jaka Hvala, Matjaž Pungertar, Robert Kranjec in Peter Prevc.

Košarka

V 22. kolu lige ABA čaka košarkarje Uniona Olimpije težko gostovanje v Beogradu pri Partizanu (ob 20. uri).

V 16. kolu lige Telemach bodo že v soboto odigrane vse tekme. Na uvodnem obračunu se bosta merila Maribor Messer - Helios Domžale (ob 18. uri), sledijo pa dvoboji Zlatorog Laško - Tajfun, Hopsi Polzela - Grosuplje, Slovan - Elektra Šoštanj ter Rogaška Crystal - LTH Castings Mercator (vse ob 19. uri).

V prvem kolu 1. SKL za ženske se bodo pomerili Subrina Ilirija - Triglav (15.30), Athlete Celje - Domžale (17) in Ježica - Grosuplje (18).

Rokomet

V zadnjem kolu lige prvakov bodo rokometaši Gorenja Velenja v Rdeči dvorani gostili Vive Targi Kielce (16.30).

Nova evropska tekma čaka tudi rokometaše Cimos Kopra, ki bodo v tretjem kolu pokala EHF v Bonifiki gostili Göppingen (19).

V 21. kolu 1. NLB Leasing liga se bosta pomerila Krka - Ribnica Riko hiše (18) in Sevnica - Sviš Ivančna Gorica (19.30). V 18. kolu 1. SRL za ženske bodo v soboto odigrane vse tekme.

Tenis

V Memphisu, Buenos Airesu in Marseillu se nadaljujejo ATP turnirji, medtem ko Memphis in Bogota gostita WTA turnirja.

Odbojka

V 1. DOL Radenska Classic za moške se bodo v modri skupini merili Salonit Anhovo - Maribor (19), Panvita Pomgrad - Calcit Volleyball in Šoštanj Topolšica - ACH Volley (20). V zeleni skupini bosta odigrani dve tekmi in sicer si bosta nasproti stala Astec Triglav - Krka (17.30) in Uko Kropa - Go Volley (18).

V 1. DOL Radenska Naturelle za ženske se bodo v modri skupini pomerili Aliansa - Nova KBM Branik, Zgornja Gorenjska - Kema Puconci (obe ob 19) in Calcit Volleyball - Luka Koper (20).V zeleni skupini bosta odigrani dve tekmi: Formis - Grosuplje (17) in Vital Ljubljana - Hit Nova Gorica (19).

Vaterpolo

V 16. kolu jadranske lige bo Triglav ob 19.30 uri gostil Pošk.