Napoved športnih dogodkov: sobota, 27. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za soboto, 27. junija 2015.

Objavljeno
26. junij 2015 17.36
Delo.si
Delo.si

Olimpizem

Evropske igre v Bakuju se počasi prevešajo v sklepno fazo. Po današnjem judoističnem uspehu, za katerega sta s srebrnim oziroma bronastim odličjem poskrbela Tina Trstenjak in Roki Drakšič, bo jutri nastopila še peterica slovenskih borcev. Nastopi čakajo tudi peterico plavalcev.

Na tatami bosta v kategoriji do 78 kg stopili Ana Velenšek in Klara Apotekar, v kategoriji do 90 kg se bosta za čim boljše uvrstitve borila Mihael Žgank in David Kukovica. Nastopil bo še težkokategornik Matjaž Ceraj.

Zadnji nastopi čakajo tudi mlade slovenske plavalce. Tara Vovk bo nastopila v finalu na 100 m prsno, Blaž Demšar bo dopoldne plaval na 400 m mešano. V predtekmovanju bodo na 50 m delfin nastopile še Izabela Milanez, Diana Naglič in Kaja Balent Marin.

Nogomet

Na svetovnem prvenstvu v ženskem nogometu se bodo ob 22. uri v četrtfinalu pomerile Avstralke in Japonke, ob 1.30 (v nedeljo po slovenskem času) pa še Angležinje in Kanadčanke.

V Concepcionu je na južnoameriškem prvenstvu na sporedu četrtfinale med Brazilijo in Paragvajem.

Tenis

V Nottinghamu se zaključuje turnir serije ATP, v finalu se bosta pomerila Američan Sam Querrey in Uzbekistanec Denis Istomin. V Angliji se na znameniti Wimbledon v teh dneh pripravljajo tudi dekleta. Na turnirju serije WTA v Eastbournu se bosta za lovoriko pomerili Agnieszka Radwanska in Belinda Benčič.

Motociklizem

V nizozemskem Assnu se bodo na dirki v razredu motoGP najboljši motociklisti na svetu že tradicionalno srečali v soboto. Z najboljšega štartnega položaja bo ob 14. uri začel Valentino Rossi, tik za njim se bosta na progo spustila Aleix Espargaro in Marc Marquez. Dirkači v šibkejših razredih moto3 oziroma moto2 začenjajo ob 11. uri oziroma ob 12.20.

Atletika

V Mariboru poteka državno prvenstvo za mlajše člane.

Kajak kanu

Slovenski kajakaši in kanuisti se na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah merijo v poljskem Krakowu.

Vaterpolo

V Kranju je na sporedu četrta, morda že odločilna, finalna tekma slovenskega državnega prvenstva. Ljubljančani proti Triglavu zaenkrat vodijo z 2:1.

Športno plezanje

V Haiyangu poteka tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Padalstvo

Tekmo za svetovni pokal gostijo tudi Lesce, in sicer se na Gorenjskem mudijo najboljši padalci na svetu.