Napoved športnih dogodkov: sobota, 4. januar

Napoved zanimivejših športnih dogodkov doma in po svetu za soboto, 4. januarja 2013.

Objavljeno
04. januar 2013 18.11
SKIJUMPING/4HILLS
Delo.si
Delo.si

Smučarski skoki

Novoletna turneja v smučarskih skokih se s četrto tekmo nadaljuje v Bischofshofenu, kjer bodo ob 16.15 uri na sporedu kvalifikacije.

V Schonachu pa bo na sporedu ženska tekma (ob 11.45 uri) svetovnega pokala v smučarskih skokih - v kvalifikacijah je bila najboljša Katja Požun, na tekmi pa bo nastopilo še pet slovenskih predstavnic.

Biatlon

Oberhof bo gostil drugo tekmo za svetovni pokal - ob 14.30 uri se bo začel ženski šprint na 7,5 km, ob 17.45 pa sledi še moški šprint na 10 km.

Smučarski teki

Tour de Ski se nadaljuje s tekmo v Val di Fiemmu. Ob 12.30 se bo začela ženska tekma s skupinskim štartom na 10 km, uro kasneje sledi še moška tekma na 15 km.

Košarka

V 16. kolu lige ABA bodo košarkarji Uniona Olimpije ob 19. uri v Stožicah gostili Crveno Zvezdo.

V 12. kolu 1. SKL za ženske bodo v soboto odigrane tri tekme (Ježica - Konjice, Odeja - Athlete Celje, Domžale - Triglav).

Rokomet

Slovenska moška reprezentanca se bo na drugi tekmi mednarodnega turnirja v Alborgu ob 15. uri pomerila z Tunzijo.

Tenis

V Perthu bo na sporedu veliki finale Hopmanovega pokala. V polfinalu ATP turnirja v indijskem Chennaiju se bo Aljaž Bedene pomeril z Jankom Tipsarevićem, tudi v Dohi bosta na sporedu polfinala dvoboja. Auckland in Shenzhen gostita WTA turnirja.

Reli Dakar

V Limi se z uvodno etapo začenja reli Dakar, na katerem bo tudi letos nastopil slovenski puščavski lisjak Miran Stanovnik.

Nordijska kombinacija

Schonach bo gostil ekipno tekmo v svetovnem pokalu.