Napoved športnih dogodkov: sreda, 13. februar

Napoved zanimivejših športnih dogodkov doma in po svetu za sredo, 13. februarja 2013.

Objavljeno
12. februar 2013 17.30
SOCCER-CHAMPIONS/
Delo.si
Delo.si

Nogomet

V sredo zvečer bo v osmini finala na sporedu veliki derbi, saj se bosta na prvi tekmi pomeril Real Madrid in Manchester Uniteda. Na drugi tekmi bo Šahtar Doneck gostil Borussio Dortmund (obe ob 20.45 uri).

Biatlon

Po nekaj dneh premora se v češkem Nove Mesto nadaljuje svetovno prvenstvo v biatlonu. Ob 17.15 uri se bo začela ženska tekma na 15 km.

Smučarski skoki

Klingenthal bo gostil novo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih. Ob 15.15 uri se bo začela posamična tekma, na kateri bo nastopilo pet slovenskih orlov.

Alpsko smučanje

Najboljši alpski smučarje in smučarke imajo na SP v Schladmingu prost dan.

Hokej

Hokejisti Telemach Olimpije bodo v šestem kolu drugega dela lige EBEL v Tivoliju gostili Innsbruck (ob 18. uri).

Tenis

Na ATP turnirju v Rotterdamu se bosta v sredo zvečer pomerila najboljši slovenski teniški igralec ta čas Grega Žemlja in švicarski maestro Roger Federer.

Nadaljuje se ATP turnirji v San Joseju in Sao Paulu, medtem ko Doha, Memphis in Bogota gostijo WTA turnirje.

Rokomet

V 20. kolu 1. NLB Leasing lige bodo v sredo odigrane štiri tekme. Maribor Branik bo gostil Jeruzalem Ormož (17.30), Cimos Koper se bo pomeril z Istrabenz Plini Izola (19), Sviš Ivančna Gorica bo gostil Celje PL (19), na derbiju dneva pa se bosta pomerila Trimo Trebnje in Gorenje Velenje (19).

V 17. kolu 1. SRL za ženske bodo rokometašice Zagorje GEN-I gostile Krim Mercator (19.30).

Odbojka

V 1. DOL Radenska Classic za moške bodo odigrane vse tekme v modri skupini. V četrtem kolu drugega dela tekmovanja se bodo pomerili ACH Volley - Salonit Anhovo (19), Maribor - Calcit Volleyball (19.45) ter Šoštanj Topolšica - Panvita Pomgrad (20).

V 1. DOL Radenska Naturelle za ženske bo odigrana uvodna tekma četrtega kola v modri skupine, kjer se bodo pomeril odbojkašice Kema Puconci in Calcit Volleyballa (19).

Vaterpolo

Triglav bo v jadranski ligi gostil Medveščak (19.30).

Badminton

V Ramenskojeju se nadaljuje evropsko prvenstvo.