Napoved športnih dogodkov: sreda, 13. maj

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za sredo, 13. maja 2015.

Objavljeno
12. maj 2015 18.14
TOPSHOTS-FBL-EUR-C1-JUVENTUS-REALMADRID
Delo.si
Delo.si

Nogomet

V nogometni ligi prvakov je na sporedu še drugi polfinalni obračun - v Madridu se bosta pomerila domači Real in torinski Juventus. Boj za finalno vstopnico bo še kako ogorčen, saj se je prva tekma končala z minimalno zmago Italijanov, ki bodo v španski prestolnici branili prednost z 2:1. Tekma se začenja ob 20.45.

Tenis

V Rimu se nadaljuje moški masters ATP ter ženski turnir serije WTA, oba brez slovenske udeležbe v posamični konkurenci.

Kolesarstvo

Na tradicionalni dirki po Italiji kolesarje čaka 152 km dolga 5. etapa od La Spezie do Abetoneja. Slovenske barve branijo Luka Mezgec, Grega Bole in Jan Polanc. Z uvodno etapo se začenja tudi dirka po Bavarski.

Namizni tenis

V moškem državnem prvenstvu se bosta v polfinalu končnice na 2. tekmah pomerili moštvi Krke in Letrike ter Ilirije in Keme. Oba obračuna se začenjata ob 17. uri.

Istočasno čaka 2. polfinalna tekma tudi dekleta: Ekipa Vesne bo gostila ekipo Mute.

Košarka

V košarkarski ligi Telemach sta na sporedu prva polfinalna obračuna. Ekipa Rogaške se bo pomerila s košarkarji Helios Suns (18), ki so tako presenetljivo izločili ljubljansko Olimpijo. Državni prvaki, košarkarji Krke, pa se bodo ob 20. uri pomerili s Tajfunom.

Jadranje

V Splitu poteka drugi dan EP v razredu finn, kjer ima visoke apetite tudi slovenski as Vasiliji Žbogar.

Rokomet

V 1. NLB Leasing ligi se počasi že delijo finalne vstopnice. Že jutri si jih lahko zagotovita moštvi Maribora Branika in Celja Pivovarne Laško. Mariborčani bodo ob 18. uri doma skušali še enkrat ugnati favorizirano Gorenje iz Velenja, pivovarji pa ob 20. uri gostujejo v Trebnjem pri Trimu.