Napoved športnih dogodkov: sreda, 14. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za sredo, 14. avgusta 2013.

Objavljeno
13. avgust 2013 17.30
Delo.si
Delo.si

Atletika

Na 14. SP v Moskvi je na sporedu le ena končna odločitev, in sicer v hitri hoji na 50 km za moške. V predtekmovanju meta kladiva bo nastopila mlada slovenska adutinja Barbara Špiler. Skupina A  bo metala bo 7.30, skupina B pa ob 9.10. Dekleta se bodo sicer pomerila v predtekih na 5000 m. Na sporedu so še kvalifikacije v skoku v daljino za moške in predteki na 1500 m v moški kategoriji.

Nogomet 

Slovensko člansko nogometno reprezentanco pod vodstvom Srečka Katanca v Turkuju čaka prijateljska tekma s Finsko (18.00).

V Velenju bo medtem selekcija do 21 let igrala pomembno tekmo kvalifikacij za uvrstitev na EP. Slovenija se bo pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča pomerila z Estonijo (20.00).

Na sporedu so še številne druge prijateljske tekme, med bolj zanimivimi so Japonska - Urugvaj, Portugalska - Nizozemska, Švedska - Norveška, Liechtenstein - Hrvaška, BIH - ZDA,  Avstrija - Grčija, Italija - Argentina, Nemčija - Paragvaj, Švica - Brazilija, Belgija - Francija.

Tenis

Pred OP ZDA so najboljši teniški igralci zbrani v Cincinnatiju, kjer sta na sporedu masters ATP in turnir WTA.

Smučarski skoki

Courchevel je naslednja postaja poletne velike nagrade za smučarske skakalce. Prva je na sporedu tekmah mešanih ekip (18.00).