Napoved športnih dogodkov: sreda, 17. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za sredo, 17. junija 2015.

Objavljeno
16. junij 2015 21.27
NBA Finals Cavaliers Warriors Basketball
Delo.si
Delo.si

Evropske igre

Jutrišnji dan na krstni izvedbi evropskih iger v Bakuju bo za slovensko odpravo spet živahen. Zastavonoša, namiznoteniški igralec Bojan Tokič, se bo v drugem dvoboju pomeril z Avstrijcem Robertom Gardosem, nastope pa začenjajo tudi tekvondoisti. V kategoriji do 68 kg se bo prvi predstavil Jure Pantar proti domačemu asu Ajhanu Taghizadeju. Med strelci bo v trapu nadaljeval Boštjan Maček, ki po treh serijah kvalifikacij drži 24. mesto, z zračno pištolo pa se bo borila Petra Dobravec. Lokostrelca Rok Bizjak in Ana Umer se bosta v osmini finala mešanih parov pomerila z Nemcema.

Košarka

Podobno kot danes hokejisti Chicaga v NHL imajo jutri (ob 3. uri) košarkarji Golden Stata priložnost, da se že predčasno dokopljejo do šampionskega prstana v ligi NBA. Na šesti tekmi bodo gostovali pri Clevelandu, proti kateremu trenutno vodijo s 3:2 v zmagah.

Kolesarstvo

Na kolesarski dirki po Švici z zelo močno slovensko udeležbo (Simon Špilak, Gregor Bole, Luka Pibernik, Borut Božič, Matej Mohorič) bo jutri, od 11.20 naprej, na sporedu najdaljša peta etapa na 237 kilometrov dolgi progi med Unterterznom in Söldnom.

Tenis

Trojica slovenskih teniških igralcev se te dni poti na dveh turnirjih iz serije challenger: Blaž Kavčič je prvi nosilec v Popradu, Blaž Rola in Grega Žemlja pa nastopata v Ilkleyju. Moški sicer tekmujejo na turnirjih ATP v Londonu in Halleju, medtem ko so se dekleta ustavila v Birminghamu.

Nogomet

Na Copi Americi, nogometnem prvenstvu Južne Amerike, bo jutri na sporedu le en dvoboj. V drugem kolu skupine B bo Argentina, ki je uvodoma iztržila le točko v dvoboju s Paragvajem, ob 1.30 odigrala derbi z vodilnim Urugvajem.

Na ženskem svetovnem prvenstvu v Kanadi pa bodo v skupinah D in F pod streho spravili obračune tretjega kola. V skupini D se bodo vodilne ZDA ob 2. ure pomerile z zadnjouvrščeno Nigerijo, istočasno bo tudi tekma med Avstralijo in Švedsko. V skupini F bosta oba dvoboja (Anglija - Kolumbija in Mehika - Francija) ob 22. uri.