Napoved športnih dogodkov: sreda, 8. april

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za sredo, 8. aprila 2015.

Objavljeno
07. april 2015 19.38
uho*NOGOMET Olimpija - Maribor
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Nogometni privrženci bodo lahko jutri ob 20.05 v Stožicah videli še enega v nizu večnih derbijev, pri Olimpiji bo namreč v zaostalem dvoboju tretjega kola prve lige gostoval vodilni Maribor.

Živahno bo tudi drugod po Evropi. V Angliji bo ob 20.45 v okviru pokala FA Liverpool gostoval pri Blackburnu, francoski pokalni dvoboj med PSG in St. Etiennom bo ob 21. uri, v Nemčiji se bodo pomerili Arminia Bielefeld in Borussia Mönchengladbach (ob 19. uri) ter Bayer in Bayern (ob 20.30), v Italiji pa Napoli in Lazio (ob 20.45).

Prvoligaški dvoboji 30. kola bodo potekali v Španiji. Vodilna Barcelona se bo ob 20. uri pomerila z Almerio, drugouvrščeni Real bo dve uri pozneje gostoval pri Rayu Vallecanu, preostala para sta: Deportivo - Cordoba (20) in Granada - Celta Vigo (22). V edinem obračunu »serie A« bo zadnjeuvrščena Parma gostila moštvo Udineseja (18.30).

Košarka

V četrtem kolu lige Telemach za prvaka bosta na sporedu dolenjski derbi med Grosbasketom in Krko (ob 21. uri) ter štajerski med Zlatorogom in Tajfunom (ob 19. uri), pomerila pa se bosta še Union Olimpija in Rogaška (od 17. uri). V ligi za obstanek bodo na vrsti naslednje tekme: Maribor Nova KBM - Portorož, Helios Suns - Hopsi Polzela (obe 19), Šenčur GGD - Elektra (20).

Štiri »preživela« moštva v evropskem pokalu pa bodo odigrala povratni polfinalni tekmi. Himki bo ob 18.30 gostil zasedbo Banvita, ki je bila v prvem dvoboju boljša s 83:82, Gran Canaria pa ima že pred jutrišnjim domačim dvobojem (ob 21. uri) prednost pred Unicsom Kazanom, saj je v prvem obračunu zmagala s 83:70.

Miamiju, pri katerem si kruh služita tudi brata Goran in Zoran Dragić, gre za nohte. Trenutno drži šele deseto mesto vzhodne konference in mu slabo kaže v igri za izločilne boje, zato mora ob 1.30 pred domačimi navijači nujno spraviti na kolena moštvo Charlotta.

Rokomet

Rokometaši Gorenja bodo po trenerski »šok terapiji« jutri ob 19. uri v 23. kolu 1. lige NLB Leasing gostovali pri petouvrščeniem Riku Ribnici. V 19. kolu ženskega tekmovanja pa se bosta ob 19.30 udarila Branik in Mlinotest Ajdovščina.

Hokej na ledu

Hokejisti moštva Los Angeles Kings na čelu z Anžetom Kopitarjem bodo v ligi NHL ob 3.30 gostovali pri enem zanje najhvaležnejših moštev Edmontonu, ki so ga pred dnevi odpravili z 8:2. Kralji so trenutno, kar se uvrstitve v končnico tiče, pod gladino - na devetem mestu zahodne konference.

Odbojka

V prvi finalni tekmi moškega pokala challenge bo Vojvodina ob 18. uri gostila ekipo Benfice, medtem ko se bosta v ženski konkurenci uro pozneje udarila Uraločka Jekaterinburg in Bursa BBSK.

Kolesarstvo

Kolesarje, tudi tri Slovence Mateja Mohoriča, Simona Špilaka in Jana Polanca, na dirki po Baskiji jutri (od 12.55 naprej) čaka 170,7 kilometra dolga etapa od Vitorie-Gasteiz do Zumarrage.

Tenis

Na turnirju WTA v Katowicah slovenske barve brani Polona Hercog, v Charlestonu med dvojicami Andreja Klepač, moška turnirja ATP sta v Houstonu in Casablanci, medtem ko Blaž Kavčič nadaljuje nastope na challengerju v turškem Batmanu, Blaž Rola pa je že izpadel v Neaplju.