Napoved športnih dogodkov: torek, 10. marec

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 10. marca 2015.

Objavljeno
09. marec 2015 18.50
SOCCER-CHAMPIONS/
Delo.si
Delo.si

Smučarski skoki

Po današnjih kvalifikacijah čaka smučarske skakalce jutri ob 17.15 nova posamična preizkušnja svetovnega pokala na finskem snegu, iz Lahtija se je karavana preselila v Kuopio, kjer bo skušal Peter Prevc obdržati majico vodilnega.

Nogomet

Uvodni povratni tekmi osmine finala lige prvakov (jutri ob 20.45) bosta dali odgovor, kdo se bo kot prvi prebil med osem najboljših klubov stare celine. Branilec naslova Real Madrid gosti zasedbo Schalkeja, že s prvega obračuna pa ima dva gola zaloge (2:0), medtem ko bo dvoboj Porta in Basla očitno bolj razburljiv (prva tekma 1:1).

Hokej na ledu

Na ženskem svetovnem prvenstvu druge divizije v Jaci je pred Slovenkami tretji izziv. Po dveh uvodnih zmagah v skupini B nad Belgijkami in gostiteljicami Špankami jih jutri ob 16.30 čaka obračun z Mehičankami.

Hokejiste v ligi EBEL pa jutri čakajo tretji četrtfinalni dvoboji, pred katerimi je v prednosti le Sapa Fehervar v obračunu z Vienno Capitals. V drugih treh parih (Linz - Bolzano, Salzburg - VSV, Znojmo - KAC) je izid v zmagah trenutno poravnan.

Košarka

Oba slovenska predstavnika v ligi NBA bosta aktivna kmalu po polnoči. Najprej bo na parket skočil Goran Dragić, ki bo ob 0.30 z Miamijem gostil zasedbo Bostona, le pol ure pozneje pa bo Memphis Bena Udriha začel dvoboj na gostovanju pri Chicagu.

Kolesarstvo

Dirka Pariz-Nica, prva evropska preizkušnja svetovne serije v novi sezoni, se bo nadaljevala z jutrišnjo drugo etapo na 172 kilometrov dolgi progi med St. Aignanom in St. Amand-Montrondom. Od 11.45 naprej bosta pedala vrtela tudi Simon Špilak in Borut Božič.
Tenis

Na močnem teniškem turnirju v Indian Wellsu je v glavni žreb od Slovencev uvrščen le Blaž Rola, medtem ko se Aljaž Bedene in Polona Hercog skušata izmuzniti skozi kvalifikacijsko sito. Blaž Kavčič pa nastopa v Guangzhouju kot prvi nosilec tamkajšnjega challengerja.