Napoved športnih dogodkov: torek, 14. april

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 14. aprila 2015.

Objavljeno
13. april 2015 18.18
Spain Soccer Champions League
Delo.si
Delo.si

Nogomet

V prvem četrtfinalnem obračunu lige prvakov bo zelo vroče na mestnem derbiju v Madridu, kjer bo Atletico v ponovitvi finala iz minule sezone gostil branilca naslova Real. Ob 20.45 se bosta v Torinu pomerila tudi Juventus in Monaco.

Živahno pa bo tudi na domačih zelenicah, v prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije si bosta ob 17. uri nasproti stali zasedbi Luke Koper in Domžal.

Košarka

Začenja se zaključni boj za lovoriko v regionalni ligi ABA. V jutrišnjih prvih polfinalnih tekmah se bodo pomerili Budućnost in Cedevita (ob 18.30) ter v beograjskem mestnem derbiju Crvena zvezda z Jako Blažičem in Partizan z Edom Murićem (ob 21. uri).

Pred evropsko košarkarsko elito pa so tudi izločilni boji v evroligi. V prvih četrtfinalnih obračunih se bodo udarili CSKA Moskva in Panathinaikos (ob 19. uri) ter Fenerbahče in Maccabi (ob 20. uri).

Pred košarkarji Miamija, tudi bratoma Goranom in Zoranom Dragićem, je ključna tekma glede preboja v izločilne boje lige NBA. Če ob 1.30 v domačem obračunu z Orlandom ne zmagajo, je konec tudi sanj o končnici. Memphis z Benom Udrihom si je nadaljnje nastopanje že zagotovil, lahko pa ga le še potrdi ob 4.30 na gostovanju pri Golden Statu.

Odbojka

Jutri bi bilo lahko že konec ženskega državnega prvenstva. Če bodo namreč odbojkarice Calcita Volleyballa ob 16. uri pred domačimi navijači v Kamniku uspešnejše od Nove KBM Branik, bodo vpisale še tretjo zmago in drugo krono v klubski zgodovini, sicer bo izid v zmagah izenačen na 2:2.

Hokej na ledu

Hokejisti Salzburga, med njimi tudi vratar Luka Gračnar, lahko že jutri osvojijo zmagovalno lovoriko v ligi EBEL. Ob 19.30 gostujejo pri zasedbi Vienna Capitals, ki so jo v vseh prejšnjih treh obračunih spravili na kolena.

Tenis

Na turnirju WTA v Bogoti slovenske barve zastopa Nastja Kolar (Tadeja Majerič v kvalifikacijah ni bila uspešna), moški pa se bodo merili na mastersu ATP v Monte Carlu, na katerem se v glavni žreb ni prebil Blaž Rola.

Strelstvo

Na tekmovanju za svetovni pokal, ki se jutri nadaljuje v korejskem Changwonu, slovenske barve zastopajo Rajmond Debevec, Živa Dvoršak in Petra Dobravec.