Napoved športnih dogodkov: torek, 15. marec

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 15. marca 2016.

Objavljeno
14. marec 2016 23.23

Nogomet

Jutri bo znana še predzadnja dvojica četrtfinalistov nogometne lige prvakov. Z nogo in pol so med najboljšo osmerico že igralci Manchester Cityja, ki so že na gostovanju s 3:1 odpravili kijevski Dinamo, medtem ko sta se Atletico Madrid z Janom Oblakom med vratnicami in PSV Eindhoven v prvem dvoboju osmine finala razšla brez zadetkov. Obe tekmi bosta ob 20.45.

Kolesarstvo

Pred kolesarji na 51. izvedbi slovite kolesarske dirke Tirreno-Adriatico je zgolj še zadnja etapa, jutrišnji desetkilometrski kronometer s štartom in ciljem v San Benedettu del Trontu. V najboljšem položaju je Belgijec Greg van Avermaet, slovenske barve pa zastopajo Primož Roglič, Kristijan Koren in Luka Mezgec.

Tenis

Na močnem teniškem turnirju v ameriškem Indian Wellsu, ki gosti tako moško kot žensko konkurenco, slovenske barve zastopata le še Andreja Klepač in Katarina Srebotnik v dvojicah. Uspešno, saj sta se prebili že do četrtfinala. Zato pa na challengerju v kitajskem Guangzhouju nastopa tudi Blaž Rola.

Hokej na ledu

Slovenski državni prvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, bodo skušali v jutrišnjem drugem polfinalnem dvoboju regionalnega tekmovanja INL izničiti prednost Lustenaua z uvodnega obračuna. Tekma bo ob 19. uri v Podmežakli, moštvi pa igrata na tri zmage.

Hokejisti Los Angelesa, pri katerem si kruh služi tudi izjemni Hrušičan Anže Kopitar, pa bodo ob 1. uri gostovali pri branilcu šampionske lovorike v ligi NHL Chicagu. Gre za dvoboj sosedov na razpredelnici, ki na zahodu zasedata tretje oziroma četrto mesto, ločijo pa ju tri točke.

Košarka

Že pol ure po polnoči čaka košarkarje Miamija, tudi slovenskega asa Gorana Dragića, domač dvoboj lige NBA z Denverjem. Vročica še vedno drži četrto mesto na razpredelnici vzhodne konference in ima prosto pot v izločilne boje, tekmeci so zaenkrat še pod globino, na desetem mestu zahoda, čeravno lovijo že peto zaporedno zmago.

Odbojka

Odbojkarice Aliansa-Šempetra in Keme Puconci bodo z jutrišnjim dvobojem (ob 19. uri) šestega kola končale tekmovanje v zeleni skupini državnega prvenstva. Gostje bi si z zmago zagotovile obstanek, domačinke pa so si nadaljnjo usodo že zapečatile in se v prihodnji sezoni selijo med drugoligaše.