Napoved športnih dogodkov: torek, 16. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 16. decembra 2014.

Objavljeno
15. december 2014 21.54
regent/GLORIA KOTNIK
Delo.si
Delo.si

Hokej na ledu

Če se je v nedeljo načrt izjalovil, se jutri očitno ne bo: na prvi od predvidenih treh zimskih hokejskih klasik pred parlamentom bo Telemach Olimpija v 29. kolu lige EBEL ob 19.15 gostila moštvo celovškega KAC.

Košarka

Državnim prvakom, košarkarjem Krke, v ligi Telemach ne gre vse kot po maslu, iz devetih dvobojev so izvlekli »zgolj« pet zmag, danes ob 19. uri bodo skušali na domačem parketu izkupiček popraviti proti Hopsom, ki imajo dve zmagi manj.

Brata Goran in Zoran Dragić, ki sta sinoči počivala, in soigralci pri Phoenixu bodo skušali prekiniti niz petih zaporednih porazov v ligi NBA v domačem obračunu z Milwaukeejem (ob 3. uri).

Nogomet

Na klubskem svetovnem prvenstvu v nogometu bo jutri na sporedu prvi polfinale, zmagovalec lige prvakov Real Madrid se bo ob 20.30 v Marakešu udaril z mehiškim Cruzom Azulom. Drugi polfinale med argentinskim San Lorenzom in novozelandskim Aucklandom bo v sredo.

Ob robu prvenstva pa bo jutri od 11. ure dalje v Marakešu zasedala tudi revizijska komisija Mednarodne nogometne zveze (FIFA).

V nemški bundesligi pa bodo odigrali prve štiri dvoboje 16. kola. Še neporaženi prvak Bayern bo gostil zasedbo Freiburga, preostali pari (vsi ob 20. uri) pa so: Köln (Mišo Brečko, Dominic Maroh) - Mainz, Hamburg - Stuttgart in Hannover - Augsburg (Tim Matavž).

Rokomet

Eden od derbijev četrtfinala moškega pokala Slovenije v rokometu bo zagotovo jutrišnji obračun Trima in Gorenja (ob 19. uri).

V dvoboju devetega kola 1. SRL za ženske Zagorje GEN-I ob 20. uri gosti zasedbo Branika.

Na ženskem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Hrvaškem pa bodo dvoboje drugega kola drugega dela odigrali še v skupini II. Vodilna Nizozemska se bo že ob 15.45 pomerila z branilkami naslova Črnogorkami, preostala para: Švedska - Slovaška (18), Nemčija - Francija (20.15).

Odbojka

Večina dvobojev četrtega kola odbojkarske lige prvakov - tudi tivolski med ACH Volleyjem in Budvansko rivijero - bo na sporedu v sredo, danes se bosta ob 20.30 v skupini A pomerila zgolj Knack Roeselare in Tomis Constanta.

Deskanje na snegu

Končno se bo začela tudi sezona svetovnega pokala alpskih disciplin v deskanju na snegu. Jutri bo v italijanski Carezzi na sporedu paralelni veleslalom, tudi s številčno slovensko udeležbo. Med moškimi se bo iz šesterice kar pet naših deskarjev sprva spustilo po rdeči progi: Tim Mastnak s štartno številko 5, olimpijski junak Žan Košir (11), Rok Flander (25), Jure Hafner (29) in Jernej Demšar (33); na modri progi bo začel le Rok Marguč (16). Pri dekletih bo v ognju zgolj Gloria Kotnik (30).