Napoved športnih dogodkov: torek, 23. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in tujem za torek, 23. junija 2015.

Objavljeno
22. junij 2015 21.04
TENNIS-WTA-GBR-EASTBOURNE
Delo.si
Delo.si

Evropske igre

Torek bo na krstni izvedbi evropskih iger v Bakuju zelo živahen tudi za slovensko zastopstvo. Predstavilo se bo namreč kar enajst plavalcev (v konkurenci domala vseh najboljših mladincev stare celine), pa moška in ženska košarkarska zasedba v igri 3 x 3, novi dvoboji pa čakajo tudi badmintoniste.

Tenis

Dekleta, tudi najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, se merijo na turnirju WTA v Eastbournu, moški na turnirju ATP v Nottinghamu, na katerem pa sta že izpadla Grega Žemlja in Blaž Rola. Stopničko nižje, na challengerju v Milanu, se meri tudi Blaž Kavčič.

Nogomet

Na ženskem svetovnem prvenstvu v Kanadi bo jutri znan predzadnji, sedmi četrtfinalist. Ob 2. uri zjutraj se bodo pomerile še neporažene Američanke, ki še na nobenem prvenstvu doslej niso bile slabše kot tretje, in Kolumbijke.

Na evropskem prvenstvu za igralce do 21 let na Češkem pa bodo jutri končali skupinski del v skupini A. Vodilni Nemci se bodo ob 20.45 udarili z gostitelji Čehi, istočasno pa si bodo Danci stali nasproti s srbskimi vrstniki, ki edini doslej še niso okusili slasti zmage.

Vaterpolo

V Bergamu se jutri začenja vaterpolska svetovna liga z osmimi udeleženkami, razdeljenimi v dve skupini. V skupini A bodo ob 17.20 Kitajci izzivali Madžare, ob 18.40 pa Brazilci Hrvate, medtem ko se bodo v skupini B ob 16. uri pomerili Srbi in Američani, ob 20. uri pa še Avstralci in gostitelji turnirja. V vseh zadnjih desetih izvedbah so se končne zmage veselile reprezentance z območja nekdanje Jugoslavije, nazadnje dvakrat srbska.