Napoved športnih dogodkov: torek, 28. julij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 28. julija 2015.

Objavljeno
27. julij 2015 20.16
ap/Britain Wimbledon Tennis
Delo.si
Delo.si

Plavanje

Na svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športih v Kazanu bodo jutri gledalci lahko spremljali tri končne odločitve. Ob 11. uri bo na sporedu žensko daljinsko plavanje na 10 kilometrov, tudi s slovensko udeleženko, Radovljičanko Špelo Perše, ob 14. uri se bodo dekleta pomerila v skokih v vodo z metrske deske, ob 18.30 pa moški še v sinhronih skokih s treh metrov.

Nogomet

Medtem ko je slovenski šampion že sklenil evropske nastope, čakajo »preživela« moštva danes prvi dvoboji tretjega kola kvalifikacij za nogometno ligo prvakov. Pari so: CSKA Moskva - Sparta Praga (18.15), Midtjylland - Apoel, Milsami Orhei - Skenderbeu Korca (obe 19), Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzen (19.30), Fenerbahče - Šahtar Doneck, Panathinaikos - Brugge (obe 20), Young Boys - Monaco (20.15), Szekesfehervar - Bate Borisov (20.30), Dinamo Zagreb - Molde (21).

Tenis

Slovenske barve na teniškem turnirju ATP v Gstaadu ta teden brani Blaž Kavčič, uvodoma ga čaka kvalifikant. Fantje sicer nastopajo še v Hamburgu in Atlanti, dekleta pa se potíjo na turnirjih WTA v Bakuju in Florianopolisu.

Strelstvo

Jutri bo na strelskem evropskem prvenstvu z orožjem velikega in malega kalibra ter puško šibrenico na Pragerskem prvi dan članske tekme v trapu, domače barve pa bodo zastopali Boštjan Maček, Ivo Kompan in Denis Vatovec, izven konkurence tudi Matej Žniderčič in Tomaž Blazinšek. Vzporedno bo potekala še mladinska preizkušnja, za strelsko črto se bodo postavili Kristian Gec, Tilen Kos Šturm in Miha Nahtigal. Na vojaškem strelišču v Apačah pa bodo na vrsti kvalifikacije v disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov z Rajmondom Debevcem, Robertom Markojo in Damjanom Kandárejem, ki so bili danes uspešni v eliminacijah.

Lokostrelstvo

Najboljši lokostrelci se te dni merijo na svetovnem prvenstvu v Københavnu, glavna slovenska adutinja v odpravi pa je 22-letna Vikrčanka Toja Černe, nedavno srebrna s sestavljenim lokom na univerzijadi v Južni Koreji. Reprezentanco sestavljajo še Brina Božič, Ana Umer, Den Habjan Malavašič, Klemen Štrajhar in Rok Bizjak z ukrivljenim lokom ter Dejan Sitar in Damjan Majer s sestavljenim lokom.

Odbojka na mivki

Domala istočasno z vrhuncem domače sezone v odbojki na mivki, spektakularnim ljubljanskim izzivom na Kongresnem trgu, v neposredni soseščini, v Celovcu, do nedelje poteka tudi evropsko prvenstvo, toda brez slovenske udeležbe.

Olimpizem

Los Angeles te dni gosti poletno specialno olimpijado, ki je že tradicionalno uspešna tudi za slovensko odpravo, tokrat 24-člansko. Prve finalne nastope so pod streho spravili že danes.

Obenem v Tbilisiju poteka olimpijski festival evropske mladine, ki je že izvrgel prvo slovensko odličje - zanj je poskrbel atlet Matevž Cimermančič, ki je bil v teku na 2000 metrov z zaprekami srebrn.

Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) pa te dni zaseda v Kuala Lumpurju, kjer bo v petek postalo jasno, ali bo zimske olimpijske igre leta 2022 gostil Peking ali kazahstanski Almati.