Napoved športnih dogodkov: torek, 5. januar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 5. januarja 2016.

Objavljeno
04. januar 2016 22.04

Smučarski skoki

Novoletna skakalna turneja, na kateri se končna zmaga nasmiha slovenskemu asu Petru Prevcu, se bo v sredo končala v Bischofshofnu, že jutri (ob 17. uri) pa bodo na sporedu kvalifikacije, tudi s sedmimi varovanci Gorana Janusa: ob bratih Prevc, ki sta na tekmo uvrščena naprej, še z Anžetom Laniškom, Tilnom Bartolom, Robertom Kranjcem, Jurijem Tepešem in Anžetom Semeničem.

Alpsko smučanje

Tik pred prelomom leta je Ana Bucik s 17. mestom v Lienzu prišla do uvrstitve kariere, ki jo bo skušala jutri še oplemenititi na slalomu za svetovni pokal v Santi Caterini. Tekmovalke se bodo na prvo progo pognale ob 10. uri, finale bo na sporedu tri ure pozneje, Bucikova bo štartala s številko 40, ob njej pa bosta v ognju še Katarina Lavtar (32) in Maruša Ferk (52).

Smučarski teki

Razredčena slovenska odprava - od začetne peterice sta v igri ostali le še Alenka Čebašek in Lea Einfalt - bo tradicionalno novoletno turnejo, Tour de Ski, nadaljevala v Oberstdorfu, ki jutri gosti šprintersko preizkušnjo v klasični tehniki. Kvalifikacije se bodo začele točno opoldne, izločilni boji pa ob 14.30.

Rokomet

Potem ko so se danes slovenski rokometaši pod taktirko Veselina Vujovića v prvi pripravljalni tekmi pred skorajšnjim začetkom evropskega prvenstva, ki bo v drugi polovici meseca na Poljskem, v Krškem z Makedonci razšli z remijem (28:28), jih jutri še en dvoboj z istim tekmecem ob 18.30 čaka še v Celju.

Hokej na ledu

Hokejisti Telemacha Olimpije v zadnjem obdobju v ligi EBEL kažejo precej spodobnejši obraz, trenutno so pri osmih zmagah, jutri pa bodo imeli priložnost za deveto ob 19.15, ko pod Rožnikom gostuje desetouvrščeni Graz 99ers na čelu s trenerjem Ivom Janom, sicer nekdanjim zmajem.

Odbojka

Kamnik in Ljubljana te dni gostita tretja turnirja moške interlige. Calcit Volleyball, ki je bil v nedeljo nemočen proti zagrebški Mladosti, se bo jutri ob 19. uri pomeril še z drugim hrvaškim predstavnikom, Mladostjo Marino Kaštelo, medtem ko bo ACH Volley v Tivoliju počival, saj se bosta ob 17. uri udarila Hypo Tirol z Gregorjem Ropretom in Spartak Myjava.

Tenis

Potem ko je Polona Hercog hitro končala svoj nastop na uvodnem izzivu nove sezone v Aucklandu, bo slovenske barve v konkurenci dvojic branila le še Katarina Srebotnik v navezi z Nemko Julio Görges. Turnirja WTA sta še v Shenzhenu in Brisbanu, ki gosti tudi moške, turnirja ATP sta tudi v Dohi in Chennaiju. Dva slovenska loparja nastopata na challengerjih: Blaž Rola v Noumei, Grega Žemlja pa v Happy Valleyju.

V Hopmanovem pokalu, na neuradnem teniškem svetovnem prvenstvu mešanih ekip, bosta jutri na sporedu oba obračuna skupine A: najprej si bosta na nasprotnih straneh mreže stali zmagovalki uvodnega kola Češka in Ukrajina, nato pa bosta skušala uvodna spodrsljaja popraviti ZDA in avstralska zlata ekipa.

Avtomotošport

Potem ko je danes zablestel nekdanji serijski šampion v reliju Sebastien Loeb, gre sloviti vztrajnostni reli Dakar - med udeleženci je tudi slovenski motociklist Simon Marčič s KTM, ki trenutno zaseda 75. mesto - jutri naprej s tretjo etapo med mestoma Termas de Rio Hondo in Jujuy.