Napoved športnih dogodkov: torek, 9. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujek za torek, 9. junija 2015.

Objavljeno
08. junij 2015 21.02
Stanley Cup Blackhawks Lightning Hockey
Delo.si
Delo.si

Hokej na ledu

Po dveh zaporednih tekmah v Tampi se zdaj finalna serije hokejske lige NHL seli v Chicago, kjer bodo skušali gostitelji v dveh obračunih storiti velik korak na poti do Stanleyjevega pokala, šestega v zgodovini in prvega po sezoni 2012/13. Trenutno je izid v zmagah 1:1, tretji dvoboj bo na sporedu ob 2. uri.

Kolesarstvo

Dirka Criterium du Dauphine, ki jo je pred petimi leti dobil Jani Brajkovič, se bo jutri (od 13.15 naprej) nadaljevala s tretjo etapo, ekipno vožnjo na čas na 24,5 kilometra dolgi progi med Roannom in Montagnyjem. Slovenijo na preizkušnji zastopata Luka Mezgec in Kristjan Koren.

Tenis

Hertogenbosch gosti tako turnir ATP (Blaž Kavčič je danes že izpadel) kot WTA, ženske se ta teden merijo tudi v Nottinghamu, moški pa v Stuttgartu. Blaž Rola brani slovenske barve na challengerju v Moskvi.

Nogomet

Včeraj se je v Kanadi, nekoliko proč od oči javnosti, začelo svetovno prvenstvo za ženske. Jutri bodo odigrali prve dvoboje v skupinah od C do F, pari pa so - skupina C: Kamerun - Ekvador (ob 1. uri), Japonska - Švica (4.00); skupina D: ZDA - Avstralija (1.30); skupina E: Španija - Kostarika (22); skupina F: Francija - Anglija (19), Kolumbija - Mehika (22).

Na sporedu bo tudi nekaj prijateljskih reprezentančnih tekem. Pari: Uganda - Gambija (15), Finska - Estonija, Luksemburg - Moldavija (obe 19), Kongo - Kamerun (19.30), Gruzija - Ukrajina (20).

V Italiji pa bosta ob 20.30 Bologna in Pescara odigrali povratno tekmo kvalifikacij za serie A. Prvi dvoboj se je končal brez golov.

Olimpizem

Kandidata za izvedbo zimskih olimpijskih iger leta 2022 se bosta jutri predstavila na zasedanju Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) v Lozani. Najprej bo ob 14. uri na tapeti Almati, pol ure pozneje pa še Peking.