Ne odpišite še Pacquiaa!

Filipinski boksarski heroj naj bi se 23. aprila z Avstralcem Jeffom Hornom udaril za naslov velterskega svetovnega prvaka.

Objavljeno
11. januar 2017 12.53
Pacquiao Horn
J. P.
J. P.

Brisbane - Boksarski zvezdnik Manny Pacquiao, ki mu je uspešna športna kariera odprla tudi vrata v politične vode, pri 38 letih očitno še ni rekel zadnje besede, saj se namerava še enkrat vrniti v ring. Dan D se ima zgoditi 23. aprila letos, ko naj bi se Filipinec z avstralskim izzivalcem Jeffom Hornom udaril za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji. Natančna lokacija dvoboja še ni določena, v igri so, kot so sporočili iz Mannyjevega tabora, tri možnosti: Avstralija, ZDA ali Bližnji vzhod.

Tekmeca, Horn je od slovitejšega Filipinca mlajši za desetletje, se bosta pomerila na odprtem štadionu, obračun pa naj bi si prek malih ekranov ogledali boksarski privrženci iz 159 držav. Pacquiao je sicer v domovini narodni heroj, nazadnje pa je po daljšem premoru v ring stopil lanskega novembra, ko je v Las Vegasu po enotni sodniški odločitvi premagal ravno tako deset let mlajšega domačega aduta Jessieja Vargasa, s čimer mu je odvzel pas WBO v velterski kategoriji.