Nemška atletska lepotica neposredno izzvala Haalanda

Alica Schmidt bi se rada v teku na 400 metrov pomerila z norveškim nogometnim zvezdnikom Erlingom Haalandom.
Fotografija: Alica Schmidt velja za eno od najlepših atletinj. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Odpri galerijo
Alica Schmidt velja za eno od najlepših atletinj. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters

Kdo je hitrejši: Erling Braut Haaland ali Alica Schmidt? Nemška športna zvezdnica, ki jo praviloma na slehernem velikem tekmovanju izberejo za najlepšo atletinjo, je ob robu svetovnega prvenstva v Budimpešti neposredno izzvala norveškega nogometnega asa.

Ko je novinar norveškega časnika Dagbladet vprašal Schmidtovo, ali bi ugnala Haalanda v teku na 400 metrov, mu je sprva odvrnila, da ne ve. Po krajšem premisleku je nadaljevala: »Morda. Menim, da bi ga v teku na 400 metrov prehitela. Na 200 metrov bi bilo težje. Seveda pa bi z veseljem sprejela ta izziv – dvoboj z Erlingom.«

Ob tem je 24-letna Nemka izkoristila priložnost in naravnost izzvala leto mlajšega Skandinavca. »Haaland, ali si se pripravljen pomeriti z menoj? Rada bi videla, kdo od naju je hitrejši.« Schmidtova je sicer enega od znanih nogometašev že ugnala v kozji rog. Leta 2020 je v teku na 400 metrov pustila za seboj nekdanjega nemškega reprezentanta Matsa Hummelsa. Posnetek njunega dvoboja je medtem na youtubu zbral že 5,7 milijona ogledov.

Preberite še:

Komentarji: