Nesrečna Grünbergova hroma od vratu navzdol

Stanje avstrijske skakalke v višino Kire Grünberg je še slabše, kot so po operativnem posegu predvidevali zdravniki.

Objavljeno
03. avgust 2015 20.40
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Innsbruck - Konec julija je športni svet pretresla tragična vest o nadebudni avstrijski atletinji Kiri Grünberg, ki se je hudo ponesrečila na treningu skoka s palico. Enaindvajsetletna državna rekorderka je pri poskusu na eni prvih višin z glavo naprej priletela v odprtino, namenjeno zapiku palice, zaradi česar je morala nemudoma v Innsbruck na večurni operativni poseg.

Sprva so možje v belem napovedovali, da Grünbergova ne bo mogla več hoditi in bo trajno paralizirana, zdaj pa je njen menedžer Thomas Herzog priznal, da so posledice še precej brutalnejše. Hrbtenica je namreč zlomljena, hrbtenjača pa pretrgana višje, kot so sprva predvidevali, kar pomeni, da bo Kira vse življenje hroma od vratu navzdol. Avstrijska javnost je v šoku in že zbira sredstva za pomoč atletinji.

»Zdravniško osebje zatrjuje, da se trenutnega stanja ne bo dalo izboljšati. Usoda se je kruto poigrala, a Kira ostaja neverjetno močna in pogumna, z družino pa se je odločila o svojem stanju obvestiti tudi javnost, da bi se na ta način izognila namigovanjem in špekulacijam,« je pretresen sporočil menedžer mlade atletinje Thomas Herzog.