Nov odstop na Touru: odnehal je tudi Fabian Cancellara

Pred 11. etapo kolesarske dirke Po Franciji je odstopil švicarski as Fabian Cancellara, ki se bo raje pripravljal za SP.

Objavljeno
15. julij 2014 17.18
Posodobljeno
15. julij 2014 17.18
OLY-CYCL-CRMRR-DAY1/CANCELLARA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Tudi na prost dan je v karavani letošnje dirke Po Franciji pesto: Tour je namreč predčasno končal še eden od največjih kolesarskih zvezdnikov, Švicar Fabian Cancellara.

Novico je na svoji spletni strani objavila ekipa Trek in sporočila, da Cancellare ne bo na štartu jutrišnje 11. etape. Specialist za kronometer bo odpotoval domov in si vzel nekaj časa za počitek, nato pa se bo začel pripravljati na svetovno prvenstvo v Španiji.

»Vračam se domov, saj potrebujem nekaj premora. Ta sezona je že zelo dolga, začela se je v Dubaju, za menoj pa je že 59 dni dirkanja. Čaka pa me še en pomemben cilj v tej sezoni: svetovno prvenstvo. Ni skrivnost, da želim biti tam v najboljši formi, zato je pomembno, da se spočijem,« je povedal »Spartacus«.

V njegovem moštvu so sicer zatrdili, da so si tudi na Touru želeli čim boljše uvrstitve. Blizu etapne zmage in rumene majice je bil v uvodni etapi, ko je začel ciljni šprint, a nato izgubil boj s tekmeci. V peti etapi je končal na petem mestu, v deveti pa je bil drugi.

»Ne le etape s tlakovanimi cestami, letošnji Tour zares ponuja privlačne preizkušnje za kolesarja kot sem jaz, všeč mi je bilo. Veliko priložnosti se mi je ponujalo in z nekaj več sreče, bi lahko domov odšel z odličnim rezultatom. Lepo se je bilo vrniti na Tour. Žal smo hitro izgubili Andyja Schlecka na Dannyja van Poppla, toda ekipa je še vedno močna in bo še naprej iskala svoje priložnosti,« je še povedal Cancellara.

Šef ekipe Luca Guercilena je ob tem še dodal: »Fabiana smo na Tour pripeljali, da na etapah, ki mu ustrezajo, doseže viden rezultat. Ni razočaral, je tekmovalec, ki na dirkah vedno da vse od sebe. Samo poglejte, kako je delal za Fränka Schlecka včeraj, zadnjih 20 km pred ciljem gorske etape. Zdaj si je prislužil kratek odmor, potem pa bomo začeli spet tempirati formo, da bo najboljši v Ponferradi.«

Letošnji Tour je v 10. etapi že končal eden od glavnih favoritov za zmago Španec Alberto Contador, pred njim je odstopil tudi branilec naslova Britanec Chris Froome, že v v prvi etapi tudi njegov rojak Mark Cavendish ...