Od Dugonjića hitrejši le van der Burgh  

Slovenski plavalec je na odprtem prvenstvu Francije prikazal dobro plavanje.

Objavljeno
04. julij 2015 23.41
Šport- plavanje
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Lyon - Slovenski plavalec Damir Dugonjić je na odprtem prvenstvu Francije v Vichyju zasedel drugo mesto na 50 m prsno, kjer je z dosežkom 27,44 moral priznati premoč le južnoafriškemu zvezdniku Cameronu van der Burghu (27,09). Tretji je bil George Bowell (27,57) iz Trinidada in Tobaga.

»Damir je pokazal odlično plavanje za to obdobje. Menim, da je bil v samem plavanju celo najhitrejši. Žal pa si je omislil spet nekakšen nov skok, kjer je v primerjavi z van der Burghom izgubil meter in pol, nato je izgubil še s slabim prihodom v cilj in dve napaki na 50-metrski razdalji sta preveč. Samo plavanje je bilo celo na ravni, ki je za ta čas presenetljiva,« je dejal trener Matija Medvešek, ki veliko pričakuje tudi od jutrišnjega nastopa člana ravenskega Fužinarja na 100 m prsno. »Rad bi, da končno tudi na tej razdalji odplava vrhunski rezultat. Prejšnji teden na Ravnah nama to še ni uspelo.«

Dvojno zmago sta na 800 m prosto dosegli njegovi klubski kolegici Tjaša Oder in Gaja Natlačen, četrto mesto je dodala Radovljičanka Špela Perše. Na 200 m prosto je bila Natlačnova 11., Odrova pa 14.

Odlične dosežke je nizala tudi Radovljičanka Anja Klinar, ki je na 200 m prosto in 200 m mešano končala tik pod stopničkami. Na 200 m prosto so jo ugnale Italijanka Federica Pellegrini, Madžarka Katinka Hosszu in Francozinja Charlotte Bonnet, na 200 m mešano je slavila najboljša plavalka zadnjih let Hosszujeva.

Njen klubski kolega Robi Žbogar je bil drugi na 200 m delfin. Velenjčanka Nastja Govejšek pa si je na 100 m delfin priplavala šesto mesto, na 50 m prosto je bila 11. Med reprezentanti se je v popoldanski del uvrstil tudi Mariborčan Martin Bau in bil na 400 m prosto 13.