Odbojkarice nemočne proti Hrvaticam

Selektor Najdič: Glede na trenutno stanje niti ni bilo slabo. Dekleta še niso v formi, telesno še niso optimalno pripravljena.

Objavljeno
03. september 2015 12.30
acr odbojka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je sinoči v Lukni opravila prvi test pred skorajšnjim evropskim prvenstvom, na katerem se bo prvič doslej merila z elito stare celine. Hrvatice so upravičile vlogo favoritinj in se brez težav dokopale do zmage s 3:0 (21, 16, 13), so pa naša dekleta dobila vsaj dodatni četrti niz s 25:16. Na pripravah v Mariboru je sicer 17 igralk, selektor Bruno Najdič jih je tokrat koristil dvanajst. Tudi sprejemalko Lano Ščuko in blokerko Valentino Založnik, ki sta izpustili dodatne kvalifikacije s Francijo, medtem ko je na tribunah pustil podajalko podajalko Evo Mori, blokerki Marino Kaučič in Eleno Kučej ter sprejemalki Saro Valenčič in Anito Sobočan. Selektor je bil najbolj zadovoljen s predstavo Anje Zdovc, Urške Igličar in Sare Hutinski.

»Glede na trenutno stanje niti ni bilo slabo. Dekleta še niso v formi, telesno še niso optimalno pripravljena. Smo ravno sredi telesnih priprav, zaenkrat še nismo imeli časa, da bi se posvetili posameznim prvinam. Jasno je torej, da so bile Hrvatice, ki so skupaj že več mesecev, boljše. Gre za eno najboljših evropskih reprezentanc, ki nam je ponudila veliko odgovorov, kje se trenutno nahajamo, kaj potrebujemo, kaj moramo popraviti. Je pa dvoboj v določenih trenutkih pokazal, da se lahko kosamo tudi s tako kakovostnimi tekmicami. Približno takšni dvoboji nas čakajo na evropskem prvenstvu, verjamem, da bomo mi dotlej postali povsem druga ekipa,« je strnil vtise Najdič, zadovoljen predvsem s pristopom in igro v prvem in dodatnem nizu, ko so njegove izbranke odlično pritisnile z začetnim udarcem. Ekipi se bosta v soboto pomerili še drugič.