Odličen odpor mariborskih odbojkaric

Slovenske šampionke so skoraj spravile na kolena švicarske udeleženke lige prvakinj. Vrnitev Sarah Ammerman.

Objavljeno
04. januar 2015 13.02
bsa SP/mnenja
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Belek – Slovenske šampionke, odbojkarice Nove KBM Branik, so na močnem prijateljskem turnirju Gloria Cup 2015 v Turčiji resda prave palčice v družbi treh udeleženk lige prvakinj, a so v sinočnjem prvem dvoboju dokazale, da bodo drago prodale svojo kožo. Favorizirani švicarski Volero Zürich je namreč mariborski odpor strl šele po petih nizih in zmagal s 3:2 (20, -21, 28, -23, 7).

Varovanke trenerja Bruna Najdiča, okrepljene s povratnico, ameriško sprejemalko Sarah Ammerman (zamenjala je Moniko Potokar, ki se je preselila v Italijo), so navdušile predvsem v drugem nizu, ki so ga – na krilih razigrane Ane Starčević – dobile kljub neverjetnemu zaostanku s kar 10:18. So pa zapravile priložnost v tretjem delu, ko niso izkoristile kar šestih zakjučnih žog. Kot organizatorka igre je ob odsotnosti standardne Sare Najdič tokrat priložnost dobila Angelina Ajnihar.

Točke: Starčević 28, Mlakar 20, S. Planinšec 10, Sobočan 9, Kaučič 8 in Ajnihar 4. V včerajšnji drugi tekmi so bile gostiteljice, igralke VakifBanka Istanbula, s 3:1 (-20, 28, 21, 23) boljše od Azeryola iz Bakuja, danes pa jih čaka dvoboj z Branikom.