Ogier še naprej vodi

V Keniji sedma preizkušnja letošnjega svetovnega prvenstva.
Fotografija: Za Sebastienom Ogierjem se v Keniji še vedno kadi tekmecem v nos. FOTO: Tony Karumba/AFP
Odpri galerijo
Za Sebastienom Ogierjem se v Keniji še vedno kadi tekmecem v nos. FOTO: Tony Karumba/AFP

Francoz Sebastien Ogier (Toyota) vodi tudi po končanem tretjem dnevu relija po Keniji, sedme dirke za svetovno prvenstvo. Svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku, Finec Kalle Rovanperä (Toyota), je nekoliko zmanjšal zaostanek na 16,7 sekunde. Še en Toyotin voznik, Britanec Elfyn Evans, ostaja tretji, a z več kot dvema minutama zaostanka.

Na kenijskem reliju je Toyota povsem prevzela pobudo, saj se tudi na četrtem mestu nahaja njen voznik, Japonec Takamoto Kacuta (+2:40,0). Prvi voznik, ki ne dirka za Toyoto, je Španec Dani Sordo (Hyundai) na petem mestu. Ta za osemkratnim svetovnim prvakom zaostaja skoraj štiri minute.

Iz boja za oder za zmagovalce je danes izpadel Finec Esapekka Lappi, ki je tretje mesto držal vse do današnjega četrtega »brzinca«, saj je kasneje odstopil zaradi domnevne okvare vzvodne gredi na svojem Hyundaiju i20 N.

Njegov moštveni kolega, Belgijec Thierry Neuville, je odstopil že v petek, ko je močan pritisk uničil sprednje levo vzmetenje njegovega vozila. Estonec Ott Tänak (M-Sport Ford) je moral tudi danes tako kot včeraj menjati pnevmatiko in je izgubil še nekaj minut. Zdaj za Ogierjem zaostaja več kot osem minut in je šesti.

V Keniji dirkače v nedeljo čaka še zadnjih šest hitrostnih preizkušenj.

Komentarji: