Olimpijske vstopnice ne gredo za med

Direktor komunikacij v pripravljalnem odboru Mario Andrada kljub vsemu miri, da ni razlogov za preplah.

Objavljeno
09. marec 2016 11.13
J. P.
J. P.

London - Kot da kup preglavic z virusom zika ne bi bil dovolj, se morajo brazilski prireditelji letošnjih poletnih olimpijskih iger v Riu spopadati še z eno veliko težavo: če so mislili, da bodo šle vstopnice za med, so se namreč krepko ušteli, prodaja je daleč od načrtovane in podpovprečna.

Vendar pa direktor komunikacij znotraj pripravljalnega odbora Mario Andrada ne kaže zaskrbljenosti: »Daleč od tega! Brazilci smo znani po tem, da vstopnice za ogled športnih prireditev kupujemo tik pred zdajci, tako da brez skrbi. Ni razloga za preplah, prodali bomo sleherno vstopnico.«

Do začetka iger, 5. avgusta, je še slabih pet mesecev, doslej pa so bili Brazilci pri prodaji manj kot polovično uspešni. »Trenutno vse poteka po načrtih. Zamudo imamo zgolj pri novem velodromu, pa še ta bo pravočasno pripravljen za generalko, in tudi podzemna železnica bo zgrajena dočakala igre,« sproščeno odgovarja Andrada in pomirja, da so se na prizoriščih že zelo pospešeno lotili zatiranja komarjev, prenašalcev virusa zika, tudi regate v morju bodo nudile enake razmere za vse jadralce, brez slehernih zdravstvenih tveganj.