Pacquiao dopušča možnost povratnega dvoboja z Mayweatherjem

Filipinski boksarski zvezdnik je dvignil ogromno prahu z izjavo, da so »istospolni ljudji slabši od živali«.

Objavljeno
17. februar 2016 17.12
J. P.
J. P.

Manila - Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao je pred dnevi dvignil ogromno prahu z izjavo, da so »istospolni ljudji slabši od živali«, zdaj pa je vnovič v središču pozornosti, saj se bo moral očitno ugrizniti v jezik po januarski napovedi, da bo pred tekmovalno upokojitvijo opravil le še zaključni dvoboj, aprila s Timothyjem Bradleyjem. Po najnovejših informacijah se namreč ogreva za še en obračun z ameriškim hedonistom Floydom Mayweatherjem.

Pacquiao, ki je v svoji karieri dobil 57 dvobojev (38 z nokavtom), šest jih je izgubil, dva pa sta se končala brez zmagovalca, je bil nazadnje v ringu lanskega maja, ko je pokleknil ravno pred Mayweatherjem. V prihodnosti se namerava posvetiti politični karieri, sprva se bo potegoval za senatorsko mesto, nato želi postati tudi filipinski predsednik.

Z Bradleyjem se bo udaril 9. aprila. »Vem, da sem napovedal slovo, toda boks mi ogromno pomeni. Težko je,« še koleba eden največjih športnikov vseh časov na Filipinih, njegov vzpon od revnega mladeniča do milijonarja pa je tudi zgled za številne slabo situirane rojake. »Ne vem, kje sem v primerjavi s sabo pred desetletjem. Še vedno pa dnevno treniram, torej sem dobro pripravljen,« zatrjuje 37-letni Manny, da je bila njegova napoved slovesa preuranjena, pa je prepričan tudi njegov mentor Freddie Roach: »Zdaj je v ospredju njegov boj za senatorsko mesto, a ker ga dobro poznam, vem, da se bo težko povsem odpovedal boksu.«