Pet finalov za telovadce v Varni

V kvalifikacijah pred tekmo gimnastičnega svetovnega pokala sta bila Sašo Bertoncelj in Alen Dimic neuspešna. 

Objavljeno
01. september 2017 18.47
Posodobljeno
01. september 2017 18.47
dimic
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Varna - Na prvi tekmi jesenskega dela sezone v športni gimnastiki v bolgarski Varni so slovenski telovadci pritelovadili do petih finalov. Med osmerico so v današnjih kvalifikacijah končali Rok Klavora na parterju, Teja Belak na preskoku, Tjaša Kysslef na parterju ter Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in parterju.

Klavora se je v finale uvrstil s šesto oceno, Belakova prav tako s šesto oceno, Kysselefova s sedmo, mlada Hribarjeva pa se je v finale na svetovnih pokalih uvrstila prvič v karieri. Na bradlji je bila peta, na parterju pa osma.

Razočarana sta bila po kvalifikacijah predvsem Sašo Bertoncelj, ki je na konju z ročaji končal na 10. mestu, ter Alen Dimic, ki sta se mu nastopa na bradlji in drogi povsem ponesrečila in je končal v ozadju. Belakova ter Adela Šajn sta nastopili na gredi, obe sta po padcih z orodja končali izven osmerice finalistk.

»Rezultatsko sem kar zadovoljen. Lucija je naredila svoji sestavi super, brez napake in to dvakrat. Tudi s predstavo Tjaše sem zadovoljen. Adela in Teja sta na gredi telovadili slabše. Brez padca bi bili v finalu,« je ocenil nastope ženskega dela reprezentance selektor Andrej Mavrič.

Precej manj je bil zadovoljen selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič: »Rok je naredil zelo solidno vajo, Sašo pa 'štalo'. Odločil se je, da bo šel z lažjo vajo in jo lepše naredil, na koncu pa je res šel z lažjo vajo, pa jo je grše izvedel. Slaba vaja. Alenu se je vse ponesrečilo, na bradlji je med elementom padel postrani, z droga je potem padel dvakrat ...«

Telovadce v Varni v soboto in nedeljo čakajo finali po orodjih. V soboto najprej finalni nastop čaka Klavoro na parterju, zatem še Belakovo na preskoku in Hribarjevo na bradlji. V nedeljo bosta na parterju telovadili Kysselefova in Hribarjeva.