Peto mesto Kragljeve v Pauju

Slalomistka na divjih vodah Urša Kragelj je na tekmi svetovnega pokala v Pauju poskrbela za najvišjo slovensko uvrstitev.

Objavljeno
17. junij 2012 15.08
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pau - Slovenski slalomisti na divjih vodah se tekme svetovnega pokala v Pauju ne bodo spominjali s pretiranim veseljem, saj je njihova najboljša uvrstitev peto mesto Urše Kragelj.

Prvi del tekmovanja se za slovensko reprezentanco ne bi mogel začeti slabše, saj se nikomur ni uspelo uvrstiti v finale, danes pa je čast reševalo preostalih pet čolnov. Izmed teh se je najbolj izkazala Urša Kragelj, ki je v polfinalu zasedla odlično drugo mesto, nato pa na koncu končala kot peta. »Moram reči, da sem kar zadovoljna, čeprav mi vožnja ni povsem uspela. Na nekaterih delih sem bila zelo hitra in sem z njimi lahko zadovoljna, kljub tehnični dovršenosti pa mi drugih delov ni uspelo tekoče izpeljati, tako da sem na koncu zasedla peto mesto. V finalu sem imela tudi tri sekunde počasnejši čas kot v polfinalu,« je po tekmi povedala Urša Kragelj.

Poleg nje je nastopila tudi Nina Mozetič, ki je finale zgrešila za pol sekunde in zasedla 12. mesto. Zmagala je Španka Maialen Chourraut pred Francozinjo Carole Bouzidi in Britanko Elizabeth Neave.

Med kanuističnimi dvojci sta bila najhitrejša Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier pred Slovakoma Ladislavom in Petrom Škantarjem ter Kitajcema Minghai Hujem in Junrong Shujem. V slovenskem taboru so danes največ pričakovali od olimpijcev Luke Božiča in Saša Taljata, ki pa sta v finalu naredila preveč napak in na koncu končala pri repu deseterice. »Po polfinalu, kjer sva veslala dobro, sva se dogovorila, da bova v prvem delu veslala počasneje in tako prihranila moči za zadnji del proge, kjer nama je zmanjkalo v polfinalu. Ni se nama izšlo, saj sva že na začetku delala napake, potem pa je bilo še slabše. To nič ne pomeni. Na poti sva že tretji teden, tako da sva že kar utrujena in se bova morala spočiti, nato pa dvigovati formo do OI,« je dejal Božič.

Dejan Kralj in Simon Hočevar ter Luka Slapšak in Urban Jarc so tekmovanje končali  kvalifikacijah. Že v soboto so svoje naloge opravili kajakaši in kanuisti, s slovenskega vidika neuspešno. Jure Meglič je bil med kajakaši 16., olimpijec Peter Kauzer šele 31., Martin Albreht 50., Janoš Peterlin pa 53. Podobno je bilo med kanuisti, kjer je bil Benjamin Savšek, prav tako potnik na OI v London, 16., Jure Lenarčič 20., Blaž Cof 32., Anže Berčič pa 35.

Prihodnji konec tedna bodo slalomisti veslali v Seu d'Urgellu.

Izidi, moški:

C-2:

1. Pierre Labarelle/Nicolas Peschier (Fra) 109,38 (0)

2. Ladislav/Peter Škantar (Slk) + 2,37 (2)

3. Minghai Hu/Junrong Shu (Kit) 2,64 (0)

4. Marcin Pochwala/Piotr Szczepanski (pol) 4,57 (2)

5. Gauthier Klauss/Matthieu Peche (Fra) 5,92 (4)

...

10. Luka Božič/Sašo Taljat (Slo) 61,08 (54)

21. Simon Hočevar/Dejan Kralj (Slo)

25. Luka Slapšak/Urban Jarc (Slo)

Ženske:

K-1:

1. Maialen Chourraut (Špa) 108,34 (0)

2. Carole Bouzidi (Fra) + 1,86 (0)

3. Elizabeth Neave (VBr) 4,24 (0)

4. Jingjing Li (Kit) 6,65 (0)

5. Urša Kragelj (Slo) 7,02 (0)

...

12. Nina Mozetič (Slo)