Phelps v drugo v ozadju, Dugonjić spodbudno

Na mitingu v Arizoni sta ob Damirju Dugonjiću dostojno plavali še dve Slovenki, Sara Isaković in Urša Bežan.

Objavljeno
26. april 2014 14.07
Phelps Comeback Swimming
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Phoenix - Potem ko se je ameriški plavalni superzvezdnik Michael Phelps na domačem mitingu v Mesi v Arizoni več kot dostojno vrnil iz »tekmovalnega pokoja« z nastopom in drugim mestom na 100 metrov delfin (premoč je moral priznati le reprezentančnemu kolegu Ryanu Lochteju), številnih privržencev ni pustil nepotešenih in je v bazen skočil še v drugo. Na 50 metrov prosto je namreč plaval v delfinovi tehniki in bil z 42. mestom brez možnosti za napredovanje v popoldanske boje. S solidnim dosežkom (21,73) se je zmage veselil olimpijski zmagovalec na 100 metrov prosto, Američan Adrian Nathan.

Trenutno pripravljenost je preizkusil tudi ta hip najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić, ki se je odločil za prsno tehniko in prepričal z zelo obetavnim časom 27,58. Korošca sicer glavni nastop čaka v noči na nedeljo, ko se bo - ob boku domačih asov Kevina Cordesa in Mika Alexandrova - boril za zmagovalni oder na 100 metrov prsno.

Na 200 metrov prosto v ženski konkurenci pa sta se merili tudi Sara Isaković in Urša Bežan. Sara je bila v predtekmovanju 15. s solidnim časom 2:03,86, naposled pa končala kot šestnajsta, dve mesti pred Uršo (2:05,16). Zmage se je veselila Katie Ledecky (1:56,27) z debelimi šestimi desetinkami zaloge pred olimpijsko zmagovalko Allison Schmitt. Med moškimi je še v drugo s konkurenco opravil Lochte (1:49,48).