Plezalci po kolajne na balvane v München

Pet slovenskih športnih plezalcev bo od četrtka dalje nastopalo na SP v balvanskem plezanju v München.

Objavljeno
19. avgust 2014 17.53
jsu/mina
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Na plezališčih ob olimpijskem štadionu v Münchnu se v teh dneh začenja svetovno prvenstvo v plezanju na balvanih. Slovenske barve bo branila peterica: Jernej Kruder, Jure Bečan in Domen Škofic v moški ter Mina Markovič in Julija Kruder v ženski konkurenci.

»Gre za letošnji prvi vrhunec. Po zadnjih izbornih treningih smo se odločili za ekipo petih tekmovalcev. Celotna ekipa je zelo dobro pripravljena, upravičeno pričakujem od vseh vsaj polfinale, potihoma pa seveda pričakujem finale tako v moški kot tudi v ženski konkurenci. SP je le posebna tekma in tokrat je tudi rekordno število prijavljenih, pri moških kar 150. Definitivno napake ne bodo dovoljene,« je pred odhodom na Bavarsko cilje predstavil selektor članske reprezentance Roman Krajnik.

Slovenija kolajne s SP v balvanih še nima, najboljšo uvrstitev je leta 2009 s 4. mesto dosegla Markovičeva.Slednja bo kajpak glavni adut slovenske reprezentance, hkrati pa meri tudi na visoko skupno uvrstitev v seštevku kombinacije skupaj s poznejšim svetovnim prvenstvom v težavnosti in hitrosti, ki bo v španskem Gijonu od 8. do 14. septembra.

Moške kvalifikacije se bodo začele v četrtek ob 10. uri, v petek bodo z začetkom ob 14. uri sledile še ženske kvalifikacije, polfinale z začetkom ob 11.30 uri in finale z začetkom ob 18.30 pa bosta na sporedu v soboto.