Po Ardi Turanu bodo v Istanbulu poimenovali ulico

Novopečenega člana Barcelone, Turka Ardo Turana, bo v domovini doletela velika čast, saj se bo po njem imenovala ulica.

Objavljeno
09. julij 2015 10.32
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Istanbul - Turškega reprezentanta in novopečenega člana Barcelone Ardo Turana bo doletela velika čast. Po bogatem prestopu v Katalonijo so ga v domačem Istanbulu nagradili s tem, da bodo po njem poimenovali ulico.

28-letnik prihaja iz Bayrampase, revnejšega, delavskega predela Istanbula, kjer je nogomet za tamkajšnje prebivalce izjemno pomemben. V predelu, kjer privrženost klubu meji na fanatizem, domuje nižjeligaš Altintepsi Makelspor, kjer je Turan tudi začel svojo uspešno športno kariero.

»Našemu Ardi bomo pripravili eno ali dve presenečenji. Ulico Ordu (Vojaško ulico), kjer je živel, bomo preimenovali v Ulico Arde Turana. O tem smo že obvestili mestne oblasti, ob tem pa bomo na začetku ulice odkrili še posebno ploščo, našemu Ardi v čast. Arda je naš ponos,« je napovedal župan Bayrampase Atila Aydiner, ki je kot posebni gostitelj sprejel Turana med obiskom domače soseske.

Sijajni ofenzivni vezist je matični klub sicer zapustil pri 18 letih, ko ga je opazil bogatejši in slovitejši Galatasaray. Poleti 2011 je ob odškodnini 12 milijonov evrov domovino zamenjal za Španijo oziroma Atletico Madrid, od tam pa se je pred dnevi za kar 41 milijonov evrov preselil k evropski prvakinji Barceloni.