Po izjemno izenačenem dvoboju izpadel le zaradi manjšega števila dotikov

Slovenski tekvondoist Patrik Divković na svetovnem prvenstvu olimpijskega združenja WT v Mehiki pristal na devetem mestu.
Fotografija: Patriku Divkoviću (levo) se v Mehiki ni izšlo po željah. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Patriku Divkoviću (levo) se v Mehiki ni izšlo po željah. FOTO: Leon Vidic/Delo

Od četverice slovenskih tekvondoistov se je prvi občinstvu na svetovnem prvenstvu olimpijskega združenja WT v Guadalajari predstavil Patrik Divković. Član logaškega kluba Tempo, ki je konec letošnjega maja na evropskem prvenstvu v Manchestru zablestel z bronasto kolajno, je v kategoriji do 87 kilogramov zasedel deveto mesto.

Potem ko je bil Divković v uvodnem krogu prost, se v drugem njegov tekmec Ibrahima Bah iz Gvineje sploh ni pojavil na blazinah. Tako je 23-letni Vrhničan brez boja napredoval v osmino finala, v katerem je moral po izjemno izenačenem dvoboju priznati premoč Uzbekistancu Nikiti Rafaloviču, svetovnemu podprvaku iz Čeljabinska 2015 in Mujuja 2017. Divković je prvo rundo izgubil s 3:4, drugo je dobil s 5:1, odločilna tretja pa se je razšla z neodločenim izidom 1:1, vendar pa je zmaga na koncu zaradi večjega števila dotikov v ščitnik pripadla 29-letnemu borcu iz Taškenta.

Rafalovič si je v nadaljevanju prvenstva v Mehiki priboril bronasto kolajno, z zlato lovoriko pa se je ovenčal v Iranu rojeni srbski reprezentant Mehdi Khodabakhshi, ki je v velikem finalu z 2:0 v rundah (1:0, 5:4) premagal Kitajca Menga Mingkuana.

Pod slovensko zastavo se bodo v Guadalajari borili še Lin Kovačič, Domen Molj in Ivan Trajkovič.

Preberite še:

Komentarji: